28 / 04 / 2024

Fed tutanakları: Yetkililerin vurgusu, daha fazla faiz artışı yönünde!

Fed tutanakları: Yetkililerin vurgusu, daha fazla faiz artışı yönünde!

Haziran ayına ait toplantı tutanaklarında, neredeyse tüm yetkililerin 2023'te faiz artışlarının devam edeceği beklentisi öne çıktı ve faizlerin artacağı yönünde bir beklenti belirtildi.



Fed'in Haziran ayına ait toplantı tutanakları yayınlandı ve bu tutanaklar, yetkililerin genellikle 2023'te daha fazla faiz artışı beklediğini ancak artışların daha yavaş bir hızda gerçekleşeceğini öngördüğünü ortaya koydu. Toplantı tutanaklarına göre, birçok yetkili Haziran ayını atlamayı "uygun veya kabul edilebilir" olarak değerlendirdi ve bu yıl ek faiz artışlarının uygun olduğunu belirtti.

FED, faizleri 10. kez artırdı!Fed, 2023'te ekonomide hafif bir durgunluk beklentisini sürdürdü. Yetkililer, büyüme için risklerin aşağı yönlü olduğunu ve işsizlik için ise yukarı yönlü olduğunu ifade etti.

Haziran toplantısında, 15 ay süren sıkılaşmanın ardından Fed politika faizini değiştirmeme kararı aldı. Başkan Jerome Powell, bu yıl 50 baz puanlık bir faiz artışının masada olduğu sinyalini verdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön