13 / 05 / 2024

Fed tutanakları: Yetkililerin vurgusu, daha fazla faiz artışı yönünde!

Fed tutanakları: Yetkililerin vurgusu, daha fazla faiz artışı yönünde!

Haziran ayına ait toplantı tutanaklarında, neredeyse tüm yetkililerin 2023'te faiz artışlarının devam edeceği beklentisi öne çıktı ve faizlerin artacağı yönünde bir beklenti belirtildi.



Ekonomik büyümeye yönelik endişeler nedeniyle politika yapıcılar faiz artışı yapmadı, ancak genel olarak faiz artışlarının devam etmesinden yana olduklarını ifade ettiler.

New York Fed'in mayıs ayı imalat endeksi son 4 ayın en düşüğünde!Yetkililer, bu kararla birlikte ekonominin Fed'in maksimum istihdam ve fiyat istikrarı hedefine ne kadar yaklaştığını izlemek için zaman kazanmayı tercih etti. Tutanaklarda ayrıca, "Ekonomi yüksek faiz oranları ve sıkılaşan kredi koşullarıyla karşı karşıyaydı ve bu durum, ekonomik aktivite, istihdam ve enflasyon üzerinde baskı yaratabilir. Bu etkilerin ne kadar süreceği belirsizdir" ifadelerine yer verildi.

Ayrıca tutanaklarda, bankacılık sektöründeki stresin azaldığı ve Mart başından bu yana koşulların düzeldiği vurgulandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön