04 / 05 / 2024

Fed'den bir son dakika açıklaması daha! Yavaşlama ya da durma olmayacak

Fed'den bir son dakika açıklaması daha! Yavaşlama ya da durma olmayacak

Piyasalarda "Fed yavaşlayacak ve dolar güç kaybedecek beklentisini" çürüten bir açıklama daha geldi. Fed Üyesi Waller agresif olmaya devam edeceklerini çünkü enflasyon ya da ekonomik görünümde hedeflenen noktadan çok uzak olduklarını ifade etti.



Fed'in yavaşlayacağı ya da duracağı ile ilgili beklentileri tamamen reddeden Fed Üyesi Christopher Waller, Fed'in faiz politikasını yavaşlatması ya da durdurması için gerekli şartların oluşmadığını ve agresif olmaya devam etmek zorunda olduğunu söyledi. Waller, IMF ve BM'nin dünyanın geri kalan ülkelerinde yaşanan ekonomik sıkıntılarla ilgili Fed'i ihtiyatlı davranmaya çağırmasına cevap olarak ise diğer ülkelerin karşılaştıkları sorunların Fed'in sorumluluğunda olmadığını söyledi.

ABD Merkez Bankası Fed Üyesi Christopher Waller, enflasyonda istenen sonuç elde edilene kadar Fed'in faizleri artırmaya devam edeceğini belirterek, hedeflenen sonucun alınmasının çok yakın bir tarihte gerçekleşmesinin mümkün görünmediğini belirtti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön