18 / 05 / 2024

Fed'den bir son dakika açıklaması daha! Yavaşlama ya da durma olmayacak

Fed'den bir son dakika açıklaması daha! Yavaşlama ya da durma olmayacak

Piyasalarda "Fed yavaşlayacak ve dolar güç kaybedecek beklentisini" çürüten bir açıklama daha geldi. Fed Üyesi Waller agresif olmaya devam edeceklerini çünkü enflasyon ya da ekonomik görünümde hedeflenen noktadan çok uzak olduklarını ifade etti.



Şahin tutumunun sona erdirilmesi ve enflasyonda hedefe yaklaşılacağı konusunda Mayıs - Haziran aylarında daha iyimser olduğunu belirten Waller enflasyonda görmeyi umut ettikleri sonuçları henüz görmekten uzak olduklarını bu nedenle de Fed'in faiz artırımındaki agresif tutumunu sürdürmek zorunda olduğunu belirtti.

Faizi artırıp sonra belli bir seviyeye ulaştığında durdurulabileceğini ancak bundan sonra hangi adımı atacaksınız ve bunu neden yaptınız sorusunun gündeme geleceğini belirten Waller, enflasyonda beklenen işaret gelmeden Fed'in durmaması gerektiğini söyledi. Waller bir sonraki Fed toplantısına kadar ekonomik görünümde bir iyileşme beklenmesinin mümkün olmadığını belirterek, 2023 yılının başlarına kadar faiz artırımlarının aynı şekilde devam etmesini beklediğini dile getirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön