28 / 04 / 2024

Fehim Arıcı, Aves ile gayrimenkulde

Fehim Arıcı, Aves ile gayrimenkulde

Çok ortaklı yapısı olan Bank Asya'nın ortaklarından Fehim Arıcı, gayrimenkul sektörüne girdi



Aynı zamanda NBB markasıyla iç giyim sektöründe üretim yapan Arıcı Tekstil'in de sahibi olan Fehim Arıcı,  kurduğu yeni şirketle, tekstil yatırımları kadar gayrimenkul yatırımlarına da ağırlık verecek. Arıcı'nın 300 bin TL sermayeyle  7 Ocak'ta  kurduğu yeni şirketinın adı Aves Yapı Yatırım A.Ş. Şirketin yönetiminde Arıcı ile birlikte Adil Tuğsal Solak ve Ali Atıf Solak da görev alıyor.

Ayrıca Arıcı ailesinden Ahsen, Büşra ve Ömer Faruk Arıcı'nın yer aldığı yönetim kurulunda Solak ailesinden Rugnettin Solak da yer alıyor.

Edinilen bilgilere göre şirketin faaliyet amaçları arasında her türlü inşaat taahhüt işleri, konut işyeri ticarethane inşaatları yapmak ve satmak, arazi ve arsalar almak ve bunlar üzerinde veya başkalarına ait arsalarda  kat karşılığı binalar yapmak bulunuyor.

NBB ne yapıyor?
Fehim Arıcı'nın NBB markasıyla iç giyim üretimi yaptığı Arıcı Tekstil, 1974'te kuruldu. İstanbul ve Tekirdağ'da iki fabrikasında ürettiği iç çamaşırlarını ABD, İngiltere, İspanya, İtalya ve Fransa'nın da aralarında bulunduğu 32 ülkeye ihraç ediyor.

Bank Asya'da başka kimler var?
Bank Asya, çok ortaklı bir kuruluş. Fehim Arıcı'nın dışında kurucuları arasında Abdülkadir Konukoğlu, BJ Tekstil, Birim İnsaat, Nergis Giyim, Osman Can Pehlivan, Forum İnsaat, İbrahim Sayın, Hasan Sayın, Muammer İhsan Kalkavan, İrfan Hacı Osmanoğlu, Nurrettin Eroğlu ve Teksen Tekstil gibi işdünyasının tanınmış isimleri ve şirketleri yer alıyor.

AVES'E KİM, NE KADAR SERMAYE KOYDU?
- Fehim Arıcı: 60 bin TL
- Adil Tuğsal Solak: 57 bin TL
- Akil Atıf Solak: 55 bin 500 TL
- Ahsen Arıcı: 45 bin TL
- Rugnettin Solak: 37 bin 500 TL
- Büşra Arıcı: 22 bin 500 TL
- Ömer Faruk Arıcı: 22 bin 500 TL
Milliyet


Geri Dön