28 / 04 / 2024

Fenerbahçe Adası'ndaki arazi için özelleştirme kararı!

Fenerbahçe Adası'ndaki arazi için özelleştirme kararı!

Fenerbahçe Adası'nda yer alan 3 dönümlük denize sıfır arazi özelleştiriliyor...



Konumuyla dikkat çeken Fenerbahçe Adası’ndaki Kalamış Yelken Kulübü Dr. Asım Macit Eğitim Tesisleri’nin yer aldığı gözde arazi özelleştiriliyor. Bugünkü resmi gazete yayımlanan kararla mülkiyeti Maliye Hazinesi adına kayıtlı 3 dönümlük arazi için özelleştirme kararı alındı.

Bugünkü 31488 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı’nda, "Arazinin kiralama, gelir ortaklığı modeli ve işin gereğine uygun sair hukuki tasarruflar, mülkiyetin gayri ayni hakların tesisi veya işletme hakkının verilmesi yöntemlerinden biri veya birkaçının birlikte uygulanarak özelleştirilmesine karar verilmiştir" ifadeleri yer aldı.

Fenerbahçe Adası ndaki arazi için özelleştirme kararı!

Ada Fenerbahçe kullanımında

Lokasyonuyla dikkat çeken Fenerbahçe Adası daha önce Marmara Denizi’ne uzanan bir burundu ve adı da  Fenerbahçe Burnu'ydu. Fakat Fenerbahçe Yat Limanı’nın hayata geçirilmesiyle beraber karayla olan bağlantısı kesilerek ada oldu

O tarihten itibaren Fenerbahçe Adası adını alan ada, köprülerle karaya bağlanıyor. Ada üzerinde ise Fenerbahçe Parkı, Fenerbahçe Feneri ve Fenerbahçe Spor Kulübü Konukevi mevcut. Resmi Gazete'de yayımlanan kararla özelleştirilen 3 dönümlük arazi de Kalamış Yelken Kulubü Dr. Asım Macit Eğitim Tesisleri şeklinde kullanılıyor.


Karar için tıklayın

 

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı 40 yıllığına özelleştirilecek!


Geri Dön