Kent Haberleri

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'nı Vahit Karaaslan işletecek! Resmi Gazete'de onay çıktı! 

Resmi Gazete'de aralarında Kalamış Yat Limanı, Ankara Akköprü’deki 32.9 bin metrekarelik Karayolları arsası, Didim’de arsalar bulunan bazı emlak ağırlıklı özelleştirme ihalelerinin onaylanmasına ilişkin kararlar tek tek yayımlandı. İşte ayrıntılar...

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı için aralarında Koç Holding’in de yer aldığı özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi veren Vahit Karaaslan’a satışın yapılmasına  ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, bugünkü 32663 Sayılı Resmî Gazete'de yayımlandı. 

Vahit Karaaslan, bedeli ödeyerek devri gerçekleştirirse 40 sene süreyle yat limanını işletecek. Kalamış Yat Limanı, Türkiye Denizcilik İşletmeleri'nin mülkiyetinde bulunuyor. İhale ile ilgili rakamlar da te tek açıklandı. 

Resmi Gazete'de yer verilen karara göre; Vahit Karaaslan'ın Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'nı 40 yıl süreyle işletmesi için 505 milyon dolarlık işletme hakkını ödemesi gerekiyor. 

Aktarılan detaylara göre; Vahit Karaaslan'ın şartnamesi imzalamaktan çekilmesi halinde, ihalenin 504 milyon dolar teklif veren Tek-Art Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri A.Ş.'ye geçeceğine, Tek-Art Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm 'in de yükümlülüklerini yerine getirmemesi durumunda, yat limanının 469 milyon dolar teklif veren Can Kültür Sanat Eğitim Kurumları İşletmeciliği A.Ş'ye gideceği belirtildi. 

BAŞKENTİN GÖBEĞİNDE 64İ5 BİN METREKARELİK ARSA GAMADOR'UN OLDU 

Ankara’nın gözde emlak bölgelerinden Akköprü’deki Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Karayolları Genel Müdürlüğü’ne ait iki arsanın bütün  şekilde satışı ihalesinin kararı da, bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı. 

Toplam 65 bin 421 metrekare arsanın ihalesinde 7 milyar 500 milyon TL ile en yüksek teklifi son dönemde Ankara’da yoğun konut inşaatlarına imza atan GAMADOR İnşaat’a devrine onay verildi. 

DİDİM'DEKİ ARSALARIN SATIŞINA DA ONAY ÇIKTI 

Resmi Gazetede, Didim Cumhuriyet Mahallesi’nde 18 bin 339 metrekare Sümer Holding’e ait arsanın 252 milyon TL ile Has Karaaslan İnşaata, aynı yerde 6 bin 911 metrekarelik arsanın 102 milyon TL bedelle Bekay Turizm İnşaat'a, aynı yerdeki 6 bin 911,52 metrekare bir başka arsanın 108 milyon TL bedelle Hasan Hüseyin Yapı Ticaret'e satışını onaylayan Cumhurbaşkanı Kararları yayımlandı.

Tapu sahipleri dikkat! Dublörlü satış oyunu ağızları açık bıraktı!

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı Ocak 2025 zammında yeni rakamlar ortaya çıktı!  İşte 2025 memur ve emekli maaşları

Yüzde 25 kira artışı ev sahiplerini küstürdü! Ev sahipleri isyanda! Artık hiç kimse ev almak istemiyor!