28 / 04 / 2024

Fenerbahçe Token'da yakım yarın başlıyor!

Fenerbahçe Token'da yakım yarın başlıyor!

Fenerbahçe Token'da ilk token yakma işleminin yarın gerçekleştirileceği belirtildi. İlk işlem gününde 150 lirayı aşan ve ardından düşmeye başlayan FB Token, 60 lira bandına kadar gerilemişti. Son günlerde yeniden yükselişe geçen token 67 liranın üzerinde işlem görüyor.



Fenerbahçe Token'da ilk token yakma işleminin yarın gerçekleştirileceği belirtildi. Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; ne kadar token yakımının yapılacağına ilişkin bir açıklama gelmedi. 

İlk işlem gününde 150 TL'yi geçen ve sonrasında düşmeye başlayan FB Token, 60 TL bandına kadarindi. Son günlerde yenidendeğerlenen token 67 TL'nin üzerinde işlem görüyor.

Fenerbahçe Token da yakım yarın başlıyor!

NE KADAR YAKIM YAPILACAK?

White Paper'daki bilgiler dikkate alındığında resmi karşılaşmalardaki galibiyet sayılarına göre tahmini 115 bin tokenin yakılması öngörülüyor. Bu rakam toplam dolaşımdaki miktarın yüzde 5,3'üne denk oluyor. Coinmarketcap verilerinde FB Token'ın dolaşımdaki arzı 2 milyon 180 binşeklinde belirtiliyor. Dolayısıyla yakımdan sonradolaşımdaki token miktarı 2 milyon 65 bine düşecek. Bu durumun ise fiyattaa pozitif bir etkiye neden olabileceği söyleniyor. 

TOKEN YAKIMI NEDİR?

Fenerbahçe Token White Paper'ında token yakımına ilişkin şu ifadelere yer veriliyor: 

"Token yakımı, bir token’ın bir miktarının geri döndürülemez bir adrese gönderilmesiyle dolaşımdan kaldırılması olarak tanımlanmaktadır. Dolaşımdan bir kez çıkarılan kripto varlıklar bir daha asla geri getirilemez. Bu kripto varlıkların yeniden kullanılmasının engellenmesi, dolaşımdan tamamen çıkarılabilmesi için “eater address” adı verilen özel kripto varlık adresleri mevcuttur. Özel anahtarları bilinmeyen bu adreslere, kripto varlıkların geri alınması için ulaşılamaz. Token yakma işlemleri akıllı kontratların fonksiyonel bir katkısıdır. Dolayısıyla yakım işlemleri sadece kripto varlıklar ile yapılabilir. Para piyasalarında benzer bir işlemin yapılabilmesi söz konusu değildir. Fenerbahçe Spor Kulübü tarafından kararlaştırılacak token yakım işlemleri sonucunda; Fenerbahçe Token adedi, 100 milyon adede kadar düşebilir."

Fenerbahçe Token da yakım yarın başlıyor!

15 liradan alanlar mayıs ayını bekliyor

Fenerbahçe Token, ilk işlem gününde yüzde 400'e yakın primlenmiş 3 TL'den 153 TL'ye kadar yükselmişti. Yoğunluk sebebiyle kripto para borsası Paribu kilitlenmiş, işlemlerde zorluklarla karşılaşılmıştı. 

FB Token iki şekilde satışa çıkarıldı. 30 TL'den alım yapanlar ilk günden itibaren piyasada işlem gerçekleştirebiliyorken, 15 TL'den alım yapanların Mayıs'ı beklemeleri gerekli.

Fenerbahçe Token ilk işlem gününde yüzde 400 prim yaptı!

G7'den kripto paralara yönelik açıklama!

Blockchain yeni projeyle Türkiye'ye geliyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön