29 / 04 / 2024

Fer Yapı iTower ve istWest ile yatırımcısına kazandırıyor!

Fer Yapı iTower ve istWest ile yatırımcısına kazandırıyor!

Bomonti'de ofis projesi iTower ve Basın Ekspres Yolu üzerindeki konut projesi istWest ile gayrimenkul sektörüne adım atan Fer Yapı, 3'üncü projesini Kartal'da inşa edecek



Bomonti'de ofis projesi iTower ve Basın Ekspres Yolu üzerindeki konut projesi IstWest ile gayrimenkul sektörüne adım atan Fer Yapı, 3'üncü projesini Kartal'da inşa edecek. Fer Yapı'nın hedefi, şehir merkezine yakın yerlerde yatırımcısının da kullanıcısının da kazanacağı projeler üretmek...

Henüz 1.5 yılık genç bir gayrimenkul geliştirme şirketi olmakla birlikte, ortaklarının minimum 20 yıllık sektör tecrübesine sahip olduğu Fer Yapı, İstanbul'un gelişen bölgelerinden Bomonti'deki ofis projesi iTower ve Basın Ekspres Yolu üzerindeki konut projesi IstWest ile sektördeki iddialı şirketler arasındaki yerini aldı. Fer Yapı, 2015 sonuna kadar geliştireceği projelerle birlikte, sektördeki ilk 5 firma arasında yer almayı hedefliyor. Fer Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ramadan Kumova ideallerini, "İnsanların beğeneceği, konum olarak şehir merkezine yakın yerlerde ve yatırımcısına da, kullanıcısına da para kazandıracak projeler geliştirmek" olarak açıklıyor.

Gayrimenkul sektörünün Türkiye'deki derinliğinin konut olduğuna işaret eden Ramadan Kumova, "Depremle birlikte bir kez daha ortaya çıktı ki, Türkiye'deki yapı stokunun büyük bir bölümünün yenilenme ihtiyacı var. Bir yandan da Türkiye hızla büyüyor ve zenginleşiyor. İnsanlar bu zenginleşmeyle birlikte daha nitelikli konutlarda yaşamak istiyorlar. Yaşam lezzetlerimiz değişti, eskiden ev barınma alanıydı, şimdi ise yaşam alanına dönüştü" diye konuştu.

Konut sektöründe kendilerini konumlandırdıkları yerin B ve üstü gelir gruplarına yönelik, metrekare birim fiyatı 3 bin TL'lerin üzerinde konutlar üretmek olduğunu anlatan Kumova, Fer Yapı'nın konuttaki ilk projesi İstwest'te inşaata ve satışlara devam ettikleri bilgisini verdi. Kumova, "İstWest projesi bölgesinde bir prestij merkezi haline geldi. İnsanlar için bir statü simgesi oldu" dedi.

OFİSTE YENİ BİR TREND

Türkiye'de ofis piyasasını çok dinamik gördüklerine değinen Kumova, "Türkiye, globalleşen dünya içerisinde büyüme hızında lider olan bir ülke. Bu yabancı yatırımcının Türkiye'ye ilgisini çok artırıyor. Aynı zamanda, Türkiye'deki firmaları da uluslararası rekabete daha açık hale getiriyor. İnsanlar ofis yaşamlarını bu rekabetin içerisinde daha nitelikli alanlara taşımak istiyorlar" değerlendirmesinde bulundu.
iTower projesi ile ofiste yeni bir trendin öncüsü olduklarını kaydeden Kumova, daha küçük ölçekli, ama binalarda sıkışmış bir kitleye yönelerek proje geliştirdiklerini anlattı. Kumova, iTower'da ayrıca iş yaşamında belli bir yere gelmiş, ciroları, hedefleri de gayet iyi yerleri yakalamış ve daha nitelikli yerlere taşınmak isteyen orta ölçekli firmaları hedeflediklerini dile getirdi. Kumova, "Bu alanda bir ilki gerçekleştirdik. Bu konsept İstanbul'da farklı firmaların projeleriyle de yaygınlaşmaya başladı" diye konuştu.

SIRA KARTALDA

Gerek küçük ve orta ölçekli firmalara, gerekse büyük ölçekli firmalara yönelik nitelikli ofis ihtiyacının devam ettiğine dikkat çeken Ramadan Kumova, Fer Yapı olarak bu alanlara odaklanmaya devam edeceklerini söyledi. Kumova, 2012'de ilk açıklayacakları projenin de karma bir proje olacağını, yaklaşık 15 bin metrekare civarında ofis, 20 bin metrekare konut ve 5 bin metrekare ticari birimlerden oluşacak projenin Kartal'da yükseleceğini açıkladı. Fer Yapı'nın 3'üncü projesi olacak Kartal projesinin, zemin kotundan deniz gördüğünü, E5'in hemen üzerinde ve E5'ten girişi bulunduğunu ve her iki tarafında da 450'şer metre uzaklıkta iki metro istasyonunun yer alacağını belirten Kumova, mimari projesinin ise TAGO mimarlık tarafından hazırlandığını söyledi.

ITower ile yeni bir ofis anlayışı doğdu
iTower Bomonti, Fer Yapı ve Sinpaş GYO ortaklığı ile İstanbul'un en önemli ticaret merkezlerinden Şişli Bomonti'de yükseliyor. Fer Yapı'nın geliştiriciliğini ve pazarlamasını üstlendiği iTower Bomonti, Sinpaş GYO'nun bu alandaki ilk girişimi olma özelliği de taşıyor. iTower, Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprülerine kısa sürede ulaşan tünellerin, metro istasyonlarının hemen dibinde, Çağlayan'da bulunan Avrupa'nın en büyük Adliye Sarayı'nın yakınında, hastanelerin tam ortasında yer alıyor.

A+ yeni ofis konsepti ile lanse edilen projede, 30 katlı tek blokta, her katında 60 ile 800 metrekare arasında değişen 206 ofis ve 7 ticari alan bulunuyor. Ramadan Kumova, iTower'da metrekare fiyatlarının 4300 dolar ile 7000 dolar arasında değiştiği bilgisini verdi. Back-Up tarafından ilk kez iTower'da uygulanacak hizmetler ile iş yaşamına değer katacaklarını anlatan Kumova, "7/24 ilaç gönderimi, hediye ve çiçek gönderimi, özel davet gibi organizasyonları, ofis çalışanlarına özel indirimli check-up, özel hobi organizasyonu yapılması, özel workshop organizasyonu, telesekreter hizmeti, bilet otel rezervasyonu ve satışı, ofis çalışanlarına özel indirimi, oto kiralama hizmeti, 7/24 call center ve bilgilendirme hizmeti, indirimli özel şoförlü transfer hizmetleri ile geleceğin çalışma standartlarını günümüze taşımayı amaçlıyoruz" diye konuştu.

İstwest statünün simgesi haline geldi

İstanbul'un en hızlı gelişen bölgelerinden Bahçelievler Basın Ekspres Yolu üzerinde konumlanan, FerYapı ve Boyner Holding işbirliği ile inşa edilen istWest, bölgesinin en hızlı satan projesi olarak öne çıkıyor.

Basın Ekspres Yolu üzerindeki 70 dönümlük Altınyıldız arazisi üzerinde FerYapı ve Altınyıldız Gayrimenkul tarafından geliştirilen, DBArchitects tarafından tasarlanan istWest, konut, rezidans, restoran ve istWest Meydan ile İstanbul'un en iyi yaşam projelerinden biri olmayı hedefliyor. Proje, şimdiden statünün simgesi haline geldi.

Fer Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ramadan Kumova, İstwest'te kalın duvarları kaldırdıklarını anlatarak, açık alanda sosyalleşmenin önemine uygun bir proje hayata geçirerek, kalın duvarlar yerine avluya ve caddeye cepheli dükkân, mağaza, kafe ve restoranlara yer verdiklerini söyledi. istWest Meydan ile birlikte gayrimenkulde dükkâna yatırım döneminin başladığına da değinen Kumova, "Stratejik mağaza karması, 16 bin metrekarelik kiralanabilinir alanda, 70 metrekare ve 3 bin metrekare arasında dükkan çeşitliliğiyle farklı bir yatırım alternatifi sunuyoruz" dedi.

Kumova, Mimar Bünyamin Derman imzasını taşıyan istWest'te toplam 230 bin metrekarelik inşaat alanı içinde, satılabilir 130 bin metrekare alan üzerinde, stüdyo daireden 4+l'e kadar daire seçenekleri bulunduğunu ifade ederek. "istWest, mimarisi, geniş yaşam alanı, sağlayacak sosyal donatıları ve ekolojik düzenlemeleri ile birleşen şehir yaşamı ile bilindik projelerden farklılaşıyor" diye konuştu.
Ramadan Kumova, istWest'te 168 bin TL'den başlayan fiyatlarla, yüzde 1 peşinat ödeyip, kalan banka taksitlerini de 18 ay sonra ödeme seçeneği sunduklarını belirterek, istWest'te 14 blok, 470 adet rezidans, 512 adet konut ve istWest Meydan'da 73 adet ticari alan yer aldığını kaydetti. Kumova, "istWest, mimarisi, geniş yaşam alanı, kendinizi ayrıcalıklı hissetmenizi sağlayacak sosyal donatıları ve doğayı şaşırtıcı bir şekilde yaşamınıza kazandıracak ekolojik düzenlemeleri ile birleşen şehir yaşamı ile bildiklerinizi farklı bir boyuta taşıyacak" diye konuştu.
Sabah


Geri Dön