28 / 04 / 2024

Ferdi iskan belgesi!

Ferdi iskan belgesi!

İnşaat çalışmaları biten bir yapının kullanımı için iskan belgesinden farklı olarak alınan ferdi iskan belgesi ne ifade ediyor? Neden alınıyor? Merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz...



Ferdi iskan belgesi!

İnşaat çalışmaları biten bir yapıda oturumun başlaması için yalnız iskan belgesinin alınması yetmiyor. Bağımsız bölüm sahiplerinin de söz konusu sahip olduğu bölümler için ferdi iskan belgesi ni alması gerekiyor. Aksi takdirde, ferdi iskan belgesi nin alınmaması halinde konutta oturuma yasal olarak izin verilmiyor. Ayrıca elektrik, su veya telefon gibi abonelikler için de ferdi iskan belgesi aranıyor.


Mevzuata göre ferdi iskan belgesi şu şekilde tanımlanıyor; 

“Bağımsız bölüm sahiplerinin müracaatı ile her bağımsız bölüm için ayrı ayrı düzenlenen ruhsat niteliğindeki izin belgesidir."


Ferdi iskan ücreti ne kadar?

Ferdi İskan masrafları..

Bağımsız Bölüm Kullanma İzni Belgesi olarak da bilinen ferdi İskan masrafları belediyeden belediyeye değişkenlik gösteriyor. Söz konusu iskanın alınabilmesi için ödenen ücret, metrekare ile doğru orantılı olarak hesaplanıyor. Buna göre, metrekare sayısı arttıkça ferdi iskan ücreti de artıyor.


Ferdi İskan Belgesi için gerekli evraklar..

*Ferdi İskan belgesinin alınacağı bağımsız bölümün son tarihli tapu veya tapu kayır sureti, 

*Belediye Gelirler Müdürlüğü'nden söz konusu bağımsız bölüme ait borcu olmadığına sair “Borcu Yoktur Belgesi”, 

*Ad, Parsel ve bağımsız bölüm numarasını içeren Yapı Kullanma İzni talep eden bağımsız bölüm sahibi tarafından imzalı dilekçe, 

*İlgili vergi dairesinden alınan bağımsız bölüme ait ilişik kesme belgesi. 



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön