27 / 04 / 2024

Ferhat Tüneli açıldı!

Ferhat Tüneli açıldı!

Ferhat Tüneli Açılış Töreni'nde konuşan Başbakan Yıldırım, daha önce temel atma töreninde de bulunduğu Ferhat Tüneli'nin hayırlı olmasını diledi..



Başbakan Binali Yıldırım, Elmasiye Caddesi'nde düzenlenen Ferhat Tüneli Açılış Töreni'nde, göreve geldiklerinde millete Türkiye'yi bölünmüş yollarla, hızlı trenlerle, köprülerle, havalimanlarıyla, internet ağlarıyla donatacakları sözünü verdiklerini hatırlatarak 15 yılda verdikleri sözün gereğini yaptıklarını ifade etti.

Ferhat Tüneli açıldı!

Havaalanı sayısını 26'dan 55'e çıkardıklarını ifade eden Başbakan Yıldırım, "Bugün Türkiye'nin bir dünya markası havayolu şirketi var. Türk Hava Yolları biz göreve başladığımızda sadece 55 ülkeye uçuş yapıyordu, bugün 121 ülkeye 307 noktaya uçuş yapıyor, Avrupa'nın 2 numaralı havayolu şirketi oldu. Bu eser sizin eserinizdir, aziz milletimizin eseridir" dedi.

Anadolu Ajansı'ndan Enes Kaplan'ın haberine göre; Başbakan Yıldırım, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü, Ankara-İstanbul Hızlı Treni, Avrasya Tüneli, Ovit Tüneli, dünyanın en büyük havalimanı ve Çanakkale 1915 Köprüsünün her birinin tek başına birer marka ve Türkiye'nin geleceğine damga vuracak projeler olduğunu belirtti. 

Daha önce temel atma töreninde de bulunduğu Ferhat Tüneli'nin hayırlı olmasını dileyen Başbakan Yıldırım, "Köprüler, yollar, tüneller havalimanları insanımızın yaşamını kolaylaştırmak için. Gece gündüz demeden çalıştık, ülkemizi 16 yıl içinde 3 kat büyüttük. Böyle önemli bir projeyi Ferhat'ın şehrine kazandırmış olmaktan ayrıca memnuniyet duyuyorum. Ferhat Tüneli Amasya'nın şehir içi trafiğine nefes aldıracak önemli bir proje." ifadelerini kullandı. 


Geri Dön