27 / 04 / 2024

Dünyanın 3. en uzun çift tüplü tüneli Zigana Tüneli açıldı!

Dünyanın 3. en uzun çift tüplü tüneli Zigana Tüneli açıldı!

Dünyanın üçüncü, Avrupa'nın ve Türkiye'nin en uzun çift tüplü kara yolu tüneli olarak hayata geçirilen Zigana Tüneli açıldı.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meydan Parkı'nda gerçekleştirilen Yeni Zigana Tüneli açılış törenindeki konuşmasında Trabzon'u, Trabzonluları gönülden, Allah için sevdiklerini, sevmeyenin aklından şüphe ettiklerini dile getirdi.

Açıklamasında "Trabzon büyük şehir, doyamadım tadına, uzaktan sevmek olmaz, gel yakına yakına." diye konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, her fırsatta Trabzon'a geldiklerini, kendilerini bu şehrin evladı olarak gördüklerini dile getirdi.

Dünyanın 3. en uzun çift tüplü tüneli Zigana Tüneli açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamasında "Bu kenti de bu ülkeyi de sevmek öyle lafla olmaz. Boş vaatlerle, yalanla, dolanla, devleti küresel şer odaklarının kuyruğuna bağlama taahhüdüyle sevmek asla olmaz." dedi.

Sevmenin, hizmetle, enerjiden savunmaya, dış politikadan otomotiv sanayine kendi göbeğini kesmekle, milletin 100 senelik hasretini dindirmekle, Türkiye Yüzyılı'nı inşa etmekle olacağını dile getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Zigana Tüneli'nin dünyanın 3., Avrupa'nın en uzun çift tüplü karayolu tüneli olduğunu söyleyerek, bu tünelin açılmasıyla şehri, yatırım tutarı 27 milyar TL'ye ulaşan toplamda 111 esere kavuşturduklarını söyledi.


Geri Dön