28 / 04 / 2024

Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu'nun arsalarına imar piyangosu vurdu! 

Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu'nun arsalarına imar piyangosu vurdu! 

Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu'ya ait olan yaklaşık 16 dönümlük arsalara imar piyangosu vurdu. Söz konusu arsalara 2007 yılında 74 daire inşa edilebilecekken şimdi ise 130 konut inşa edilebilecek.



Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu'ya ait olan yaklaşık olarak 16 dönümlük arsa, İsmail Gündoğdu'nun başkan yardımcısı olduğu dönemden sonra başkan seçildikten sonra yapılan imar düzenlemeleriyle sağlık, kültürel ve eğitim alanlarının başka parsellere kaydırılmasıyla beraber son olarak 18. Madde uygulaması da beklenmeden düzenleme yapıldığı için tamamı kullanılabilir duruma geldi. 

Medyabar'da yer alan habere göre Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu, 2005'te Fen İşlerinden Sorumlu Belediye Başkan Yardımcılığı görevine getirilmişti.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Gündoğdu ailesine ait olan ilçe merkezindeki Kemalpaşa Mahallesi'nde yer alan toplamda 4 parsel halindeki yaklaşık 16 dönümlük arsanın yüzde 52'lik kısmı belediyenin imar planlarında ilköğretim tesis alanı, kültürel tesis alanı ve sağlık tesis alanı ile beraver yollara aitti.

Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu nun arsalarına imar piyangosu vurdu! 

ÖNCE SAĞLIK, KÜLTÜR VE EĞİTİM ALANLARI BAŞKA YERLERE KAYDIRILDI İDDİASI

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre Gündoğdu, daha sonraki süreçte İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde çevre mühendisi olarak göreve başlarken, 2009 ve 2014 senelerinde seçimler öncesinde de AK Parti'den Ferizli Belediye Başkan aday adayı oldu.

2007'de gerçekleştirilen imar düzenlemesiyle sağlık, kültürel ve eğitim alanları başka yere taşınarak ilgili arsa üzerinde kesinti yapılacak bölüm yüzde 14'e düşürüldü.


18 UYGULAMASI GEREKİRKEN İMAR DÜZENLEMELERİ YAPILDI İDDİASI

Paylaşılan bilgilere göre İsmail Gündoğdu'nun Ferizli Belediye Başkanı seçildiği 2019'dan sonra da söz konusu arsanın yer aldığı mahallede 1/5000'lik planlardan sonra 1/1000'lik planlar da henüz yapılmadan ve "açık alanlarda 18 uygulaması yapılması gerektiği" halde bu uygulamalar yapılmadan söz konusu arsada inşaat hazırlığına başlandığı belirtildi.

YAPILABİLECEK KONUT SAYISI NEREDEYSE İKİ KATINA ÇIKTI

Aktarılan bilgiye göre Büyükşehir Belediyesi'nin imar planlarına göre 2007 yılında kesilen alanlar nedeniyle 74 dairenin yapılabileceği İsmail Gündoğdu'ya arsa, günümüzde 50 konut daha yapılabilir hale gelmiş oldu.
Söz konusu arsada sadece yola ayrılacak bölümler kaldı.

TOKİ'den bu ile 79 konutluk yeni proje geliyor! İhalesi yarın!

SON DAKİKA! Hatay’da 4.9 şiddetinde deprem! Çevre illerden de hissedildi!

TOKİ’den dar gelirlilere özel 500 bin sosyal konut projesi! Başvuru şartları neler?


Geri Dön