28 / 04 / 2024

Ferko'dan Levent'e arsa operasyonu!

Ferko'dan Levent'e arsa operasyonu!

Levent'te Metrocity ve Kanyon arasında bulunan Renault Mais arsasının yeni sahibi belli oldu. Landmarkk sonrasında EriaPartners Pramerica ortaklığına geçen arsa, şimdi ise Ferko İnşaat'ın oldu.



İstanbul Levent'te Metrocity ve Kanyon arasında bulunan Renault Mais'in genel müdürlük arsası 2007 yılındaki ihale ile 73.1 milyon dolara Kazakistan'ın en büyük gayrimenkul ve inşaat gruplarından Landmarkk'a satılmıştı. Arazi sonrasında ise 2008 yılında EriaPartners-Pramerica ortaklığına devredilmişti.


10 bin 630 metrekarelik alana sahip Renault Mais arsasının yeni sahibi ise Ferko İnşaat oldu.


Renault Mais arsası, 2007 yılında yapılan ihale öncesinde yaklaşık 35 yıl Oyak'a ait, Renault'un genel müdürlüğü olarak kullanılıyordu. 2007 yılında tamamen Oyak'ın kararı ile satışa çıkarılmıştı. Yapılan ihalede Landmarkk,  Eren Talu Mimarlık ve Turizm şirketiyle son ikiye kalmıştı. Ancak Landmarkk ihalede, satışta metrekare başına ödenen fiyat açısından Türkiye'nin rekorunu kırarak arsayı almıştı. 


Landmarkk, sonrasında ise kriz nedeniyle planladıkları projeyi hayata geçiremeyip araziyi EriaPartners-Pramerica ortaklığına devretmişti.  EriaPartners-Pramerica ortaklığına devredilen arsada Lord Norman Foster imzalı Skymark İstanbul projesi hayata geçirilecekti. 2013 sonunda satışa çıkması planlanan proje henüz satışa çıkmadı. Projenin; Ferko İnşaat tarafından yürütülüp yürütülmeyeceği ise netlik kazanmadı. 


Renault Mais arsası; Büyükdere Caddesi No: 175 Levent, Şişli/İstanbul adresinde, 303 Pafta, 1946 Ada, 99 No'lu alanda yer alıyor. 


Ferko İnşaat hakkında:


FERKO İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, 1190 yılında inşaat, tasarım ve mühendislik alanlarında hizmet vermek amacıyla kuruldu. Firma Türkiye, Azerbaycan, Türkmenistan, Afganistan ve Libya'da yol, altyapı, konut, villalar, un değirmenleri, otel, ofisler, tahıl silolarını kapsayan ve alt yapı inşaatları gibi çok sayıda büyük projeye imza attı. 


Yurtiçinde Gölmahal, Ilgaz Mountain Resort, Kemer Golf Country Club, Kemer Country Rezidans, Club Marco Polo, Kemermall AVM, Ferko Ofis Binası, Zekeriyaköy Villaları, Manizade Ferko Sitesi, Mc Donald's binası ve Bosphorus Palace Hotel'i tamamladı. Firma halen İmes Park ve Mesa ile Papirus Plaza'ya  da devam ediyor. 


Yurtdışında Türkmenistan Coca Cola fabrikası, Türkmenistan un fabrikası, Rusya Federasyonu Azerbaycan Büyükelçiliği, Best Eastern Grand Hotel Europe projelerine imza atan Ferko İnşaat; Kemerburgaz'da villa projesi ve Kuzguncuk otel projesine de yeni başlamayı hedefliyor. 


Renault Mais arsası nerede?


Ferko dan Levent e arsa operasyonu!


http://www.ferko.com.tr/


Kübra GENÇ/Emlakkulisi.com


Geri Dön