27 / 04 / 2024

Zorlu, merkezini Levent’e taşıyor!

 Zorlu, merkezini Levent’e taşıyor!

2013 yılının Ağustos ayında açılışını yapacağı Zorlu Center'ın açılışını yağacak holding, 25 bin çalışanı ile merkez binasını Levent'e taşıyor...



Zorlu Holding, merkez binasını da Levent’e taşıyarak bölgede ade­ta bir ‘city’ oluşturacak. Zorlu Foc- toring ile finans piyasasına geri dönen ve Ağustos 2013 yılında Zorlu Center’ın açılışım yapacak olan holding, 25 bin çalışanı ile merkez binasını Levent’e taşına­cak. DÜNYA’nın edindiği bilgiye göre, grubun merkez binası, Zorlu Center’in yanında bulunan Kara­yolları binasına ve arsasını Deva Holding’den 2006 yılında 80.5 mil­yon dolara aldığı MetroCity’nin ar­kasındaki Levent Ofis’e taşıyacak. DÜNYA’ya açıklamalarda bulunan Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, “Avcılar’da bulunan merkez binamızı 2013 yı­lında Levent’e taşıyacağız” dedi. Öte yandan, Avcılar’daki binalın henüz nasıl kullanılacağına karar verilmedi.


Merkez bina hangisi olacak?

2013’te 60’ncı kuruluş yıldö­nümünü kutlayacak olan Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, Levent’te hangi bi­naya taşınacaklarının henüz belli olmadığını belirterek, “Henüz Ka­rayolları arazisinin içindeki cam binaya mı yoksa arsasını Deva Hol­ding’den aldığımız Zorlu LeventOfis projemize mi taşınacağız bel­li değil” diye konuştu. Türkiye’nin ilk cam giydirme yapılarından biri olan ve 3’üncü derece tarihi eser hüviyeti taşıyan Karayolları Genel Müdürlüğü 17. Bölge Müdürlüğü binası, Anıtlar Yüksek Kurulu tara­fından koruma altında.


Zorlu, Levent 2013 yılında tamamlanacak

Merkez bina olarak kullanıla­cak alternatif bina olan Levent Ofis projesi hakkında bilgi veren şirket yetkilileri bu projenin 2013 yılında tamamlanacağını söylediler. Şir­ketten DÜNYA’ya yapılan açıkla­mada, şu bilgiler verildi : “Tabanlı- oğlu Mimarlık tarafından proje­lendirilen Zorlu Levent Ofis proje­mizin inşası sürüyor. Ofis’in inşaa- sı ülkemizin önde gelen müteah­hitlik firmalarından Koray Yapı ta­rafından gerçekleştiriliyor. Zorlu Levent Ofis ile bölgenin değerine değer katarak İstanbul’un yüksek standartlara sahip ofis ihtiyacını karşılayacağız. Büyükdere Cadde- si’nde eski Deva Holding binasının bulunduğu arazide inşa ettiğimiz projemiz, her şeyden önce şehre ve lokasyona değer katacak özellikle­re sahip olacak. A+ sınıf ofis stan­dartlarının üzerinde olan Zorlu Le­vent Ofis Projesi, 40 katlı ve 161 metre, tamamlandığında Türkiye ve dünyada örnek gösterilen bir ofis binası olacak.”


DÜNYA


Geri Dön