28 / 04 / 2024

Sur Balık özenli mutfağını Haliçe taşıyor!

Sur Balık özenli mutfağını Haliçe taşıyor!

Sarayburnundan Arnavutköye uzanan Sur Balık, özenli mutfağını son dönemin popüler yemeiçme lokasyonu Haliçe taşıyor. Ama gelin oralara gitmeden önce Boğaz hattındaki lezzetlerden bahsedelim biraz



Sarayburnundan kalkıp Boğaz hattındaki mekanların arasına katıldı Sur Balık geçen yıl. Arnavutköy İskelesinin karşısında, görkemli bir yalıda hizmet   veren lokanta, son derece popüler

Aylardır davete icabet edip gidemedim bir türlü. Hep araya bir şeyler girdi. Kısmet serin bir ekim akşamınaymış. Boğaz hattının en güzel noktalarından birinde, Arnavutköy sahilinde geçen yıl kapılarını açan Sur Balık, beş katlı tarihi bir yalıda hizmet veriyor. Bir de minik terasları var. Burası bir yıllık bir lokanta değil tabii, Sarayburnundaki yerlerini bilen bilir. Aynı konsepti Arnavutköye taşımışlar. Son derece şık, elegan, lüks ama soğuk değil. Aksine kucaklayıcı bir mekan Sur Balık. Biz o akşam terasta oturduk, bir parça üşüdük ama sadece manzara için değerdi.

Farklı lezzetlerUzatmadan yemeklere geçelim. Spesiyalleri fesleğenli levrek hoş bir tat. Orfozdan küçük dilimler halinde kestikleri parçaları susamlayıp kızartmışlar, soğuk servis ediyorlar. O da güzel. Cibes değişik ama bana göre değil. Zaten balığa yer kalsın diye çok fazla da meze yemek istemiyorum. Ama mis gibi kokan domateslerden yaptıkları salatayı atlamamak lazım. Tabii lakerdalarını da. Tam benim sevdiğim gibi, sıkı ve hafif tuzlu. Soğuk mezelerde kırık not taramaya gidiyor. Özellikle tatmak istedim çünkü çok az yerde yapılıyor artık ve kıvamı kolay kolay tutturulamıyor. O akşam mutfakta yoktu muhtemelen ama isteyince aceleyle hazırladılar sanırım. Tadı fena değildi ama kıvam için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Sıcaklarla da çok oyalanmadık. Sadece birer parça kalamar ve ahtapot ızgara yedik. Ağzımda çok kalıcı tatlar bıraktığını söyleyemeyeceğim ikisinin de.

Bu mevsimde palamudu tek geçerimBalığı seçme işini mekanı Nevzat Özcanla birlikte işleten Zeki Beye (Tasasız) bıraktık. Kağıtta irice bir levrek geldi önümüze. Baharatlı, soğanlı, sarımsaklı, mantarlı, biberli, domatesli... Lezzetliydi lezzetli olmasına ama benim damak tadıma ızgara ya da tava edilmiş balıklar daha uygun. Hele tam mevsimindeyken şöyle güzelce tava edilmiş, nar gibi kızarmış takoz palamuda asla hayır demem. Bu aralar gün aşırı yiyor olsam bile. 

Bu kadar yedikten sonra tatlıya yer kalmadı haliyle. Ama ucundan da olsa kaymaklı ekmek kadayıfı ve tahinli profiterolü tatmadan bitirmedik geceyi. Tatlıyla pek aram yok, o yüzden yorum yapmam pek yerinde olmaz ama şekeri bir parça daha az kullanmalarını tavsiye edebilirim.

Sur Balık, eşinin ehli garsonları, kusursuza yakın servisi, konumu, dekorasyonu ve farklı lezzetleriyle rahatça geçer not alıyor. Fiyatlara gelince; mezeler 8-18, ara sıcaklar 15-20, ana yemekler  30-45, tatlılar 10-15 TL arasında. İçkiyi çok kaçırmazsanız hesap  100 TL civarında gelecektir.

Adres: Bebek Arnavutköy Cad. No: 52  Tel: 0 212 257 27 43  www.surbalik.com

Yakında Haliçte

Bülent Ersoydan Nükhet Duruya, Kadir İnanırdan Gülşene sanat, iş ve cemiyet hayatının tanınmış simalarının tercih ettiği Sur Balık, Arnavutköyden sonra farklı bir sahile iniyor. Son dönemin popüler yeme-içme lokasyonu Haliçte yeni şubelerini açmaya hazırlanıyorlar, müdavimlere duyurulur.

Kahvaltısı da varSur Balık Arnavutköy, yaklaşık bir ay önce hafta sonları kahvaltı servisi vermeye de başladı. Sınırsız alakart uygulamasını seçen mekanda, kahvaltı keyfi cumartesi ve pazarları 09.00-13.00 arasında. Zengin kahvaltılık ve peynir çeşitlerinin yanı sıra, içecekler, omletler ve menemen gibi seçeneklerin tümü sınırsız olarak servis ediliyor. Ederi 60 TL.
Milliyet/UFUK KAAN ALTIN


Geri Dön