03 / 05 / 2024

Ferrari’den büyük ses getirecek iki yeni araç!

Ferrari’den büyük ses getirecek iki yeni araç!

Ürettiği her araç ile çok ses getiren Ferrari, bu sefer “XX” atılımı ile dikkatleri üzerine çekti. Ferrari, büyük ses getirecek SF90 XX Stradale ve SF90 XX Spider serisinin tanıtımını yaptı.



İtalyan süperspor üreticisi Ferrari, yine heyecan yaratacak özel bir seri ile hayranlarının karşısına çıktı: SF90 XX Stradale ve SF90 XX Spider... SF90 üzerinden geliştirilen, Fiorano pistinde tanıtılan bu iki özel ve limitli seriden sırayla 799 ve 599 tane üretileceği öğrenildi.

Efsane V8 motorun destekçisi olan şarj edilebilir hibrit elektrikli motoru ile beraber toplamda 1015 HP’lik güç üretebilecek olan süpersporcu XX programının da son halkası olarak biliniyor. Tıpkı atası F50 gibi dev bir spoyleri bulunan söz konusu modelde 250 km/s hızda ekstradan 530 kg yere basma gücü vadediyor.

Ferrari’den büyük ses getirecek iki yeni araç!

dünya.com’un haberine göre, bu aerodinamik etki aynı zamanda F1’den gelen teknolojilerin de yansıması niteliğinde. Açılır tavan için de keskin gözlere sahip olmak gerekiyor. Zira bu seremoni yalnızca 14 saniye sürüyor ve 45km/s’ye kadar sürüyor.

Bunun yanı sıra, orta arka yerleşimli V8, önde bağımsız iki ve arkada bir elektrikli motoru ile desteklendi. Toplam 3 elektrikli motor ile tümüyle elektrikli olarak da hareket edebilen modellerin elektrikli hızı 135km/s ve menzil de yaklaşık 25 km.

İşte Ferrari’nin iki yeni modeline ilişkin merak edilen diğer detaylar...


Geri Dön