18 / 05 / 2024

Ferrari’den büyük ses getirecek iki yeni araç!

Ferrari’den büyük ses getirecek iki yeni araç!

Ürettiği her araç ile çok ses getiren Ferrari, bu sefer “XX” atılımı ile dikkatleri üzerine çekti. Ferrari, büyük ses getirecek SF90 XX Stradale ve SF90 XX Spider serisinin tanıtımını yaptı.



YARIŞ RUHLU ÖZEL SES

Mühendisler tarafından bu araç için yine yarış ruhlu özel bir ses geliştirildi. Mühendisler söz konusu ses için hem kullananın hem de izleyenin ağzının açık kalacağını iddia etti.

SF90 XX Stradale’nin şu ana kadar üretilmiş en aerodinamik Ferrari olduğu söyleniyor. Hatta LaFerrari’yle bile rekabet edebilecek seviyede olduğu belirtiliyor. SF90 Stradale’den çok daha dinamik, çevik ve aynı zamanda süratli. Süpersporcunun rüzgâr tüneli testlerindeki başarısında yine F1 teknolojisinin günlük araçlara yansımasının izleri görülüyor. Aracın önünde bulunan difüzör de 250 km/s hızda 45 kg downforce sağlıyor.

Ferrari’den büyük ses getirecek iki yeni araç!

8 kademeli çift kavramalı otomatik şanzımanla kombine edilen XX ailesinde ekstra güç sağlayan boost özelliği de bulunuyor. Böyle bir aracı durdurmak için de yoğun çaba sarf eden mühendisler, SF90’ın fren sistemini geliştirip arkaya 390mm diskler taktı. Şef Flavio Manzoni dizaynı olan modellerden kaç adetinin Türkiye’ye gelip gelmeyeceği merak konusu oldu.

EYT’den emekli olamayana müjde geldi! Hayaller gerçek oluyor!

Almanya'da yaşamak isteyenlere müjde! Almanya’nın 1.5 milyon göçmene ihtiyacı var

ASELSAN yüksek maaşlı personel alımı yapacak! KPSS şartı yok!


Geri Dön