29 / 04 / 2024

Ferrero, 18. fabrikasını Manisa'da kuracak!

Ferrero, 18. fabrikasını Manisa'da kuracak!

Nutella ile Kinder çikolatalarının üreticisi İtalyan Ferrero Grubu, Manisaya yatırım yapmaya hazırlanıyor. 18nci fabrikasını 95 milyon Euroya Manisada kuracak olan Ferrero, fındık, süt, bal ve şekeri Türkiyeden temin edecek.



Dünyanın dördüncü büyük çikolata üreticisi İtalyan Ferrero Grubu, 18nci fabrikasını Manisaya kurma kararı aldı. Bünyesinde Nutella, Kinder gibi markaları bulunduran Ferrero Grubunun, Manisa Organize Sanayi Bölgesinde 95 milyon Euroya kuracağı fabrika 2013te hizmete girecek. Türkiye üzerinden Ortadoğuya açılmayı planlayan Ferrero, kurulacak yeni çikolata fabrikasında 200 işçi istihdam edecek.

Yatırımı valiye açıkladı

Ferreronun aldığı yatırım kararını, İtalyadan gelen heyet, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşözü ziyaret ederek açıkladı. Heyette, İtalyanın eski  Ankara  Büyükelçisi Carlo Marsili, İtalyanın  İzmir  Konsolosu İgor Di Bernardini ve Ferrero Grubu Türkiye, Yunanistan, Malta ve Kıbrıs Bölge Direktörü Renato Danna yeraldı. Ferrero Grubunun çikolata üretiminde dünyadaki dört fabrika zinciri arasında yeraldığını hatırlatan eski büyükelçi Carlo Marsili, firmanın Manisada ilk aşamada 95 milyon Euro tutarında bir yatırım planladığını ve bu yatırımla 200 kişiye istihdam sağlanacağını belirtti.

18inci fabrika olacak

Ferreronun Türkiye, Yunanistan, Malta ve Kıbrıs Bölge Direktörü Renato Danna, Türkiyedeki yatırım için altyapısı ve İzmir Limanına yakınlığı nedeniyle Manisa OSByi tercih ettiklerini söyledi. Ferrero olarak halen 17 ülkede birer fabrikalarının bulunduğunu dile getiren Danna, şu bilgileri verdi: 18inci fabrikamız, Türkiyede Manisada kurulacak. Bu yatırımla Türkiye, Ortadoğuya açılan kapımız olacak. Ayrıca Nutella ve Kinder çikolata ürünleri, bundan böyle ithal edilmiş değil, Türkiyede üretilmiş ürünler olacak. Diğer ürün grubunda ise 2 adet Kinder markası altında soğuk dolap ürünlerimiz var. Onlar da Türkiyede üretilecekler.

Bal, süt, şeker Türkiyeden

Üretimde ihtiyaç duyacağı hammaddelerin temini konusundaki bir soruya da yanıt veren Danna, grup olarak Türkiyenin bir numaralı fındık satın alıcısı konumunda olduklarını ve ayrıca, Türkiyedeki üretimlerinde süt, bal ve şekerin de yurt içinden temin edileceğini bildirdi. Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz ise yatırım kararından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Nutella 69 yaşında

İtalyan pastacı Pietro Ferreronun İkinci Dünya Savaşı sırasında, 1942 yılında formülünü bulduğu Nutella, bu yıl 69ncu yılını dolduruyor. Pietro Ferrero, savaşın getirdiği zor günlerde eşi Pierayla birlikte Albadaki bir pastaneyi fabrikaya dönüştürdü. Ferrero yaşamını yitirince bayrağı oğlu Michele devraldı. Michele Ferrero, yeni ürünler yaratıp, markalar üzerine yoğunlaşınca,  grup büyük bir gelişme kaydetti. Michele Ferrero, 1997 yılında yönetimi oğulları Pietro ve Giovanniye bıraktı. Dünya gıda pazarında Nutella Kardeşler olarak bilinen kardeşler, Lüksemburgda Ferrero International şirketini kurdu. Ferrero Grubunun CEOsu, 3üncü kuşak Pietro Ferrero nisan ayında geçirdiği bir bisiklet kazasında 48 yaşında yaşamını yitirdi.

Hastane ve okulu da beraberinde getirecek

Manisa OSBde kurulacak fabrikada ilk aşamada iki çeşit ürün üretiminin planlandığını dile getiren İtalyanın eski Ankara Büyükelçisi Carlo Marsili, Ferrero, sadece üretim odaklı bir şirket değil, aynı zamanda fabrikaların bulunduğu her yerde sosyal projelerle adını duyuran bir şirket. Firma Manisaya yapacağı bu yatırımla, hastane ve okul gibi sosyal sorumluluk projelerini beraberinde getirecek diye konuştu.

21 bin kişi çalışıyor

İtalyan Ferrero, yılda 6.6 milyar Euro net satış gelirine ulaşıyor.

Dünya genelinde toplam 21 bin 736 kişi istihdam eden Ferreronun Manisadaki istihdamıyla bu sayı 200 kişi daha artacak.

Ferreronun bünyesinde Ferrero Rocher, Raffaello, Mon Cheri, Nutella, Kinder ve Tic Tac gibi ürünler bulunuyor.

Ferreronun dünya çapında 38 şirketi ve 17 fabrikası bulunuyor.

HÜRRİYET


Geri Dön