27 / 04 / 2024

Fethiye-Söğüt yolu duble yol olacak mı?

Fethiye-Söğüt yolu duble yol olacak mı?

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, Antalya'yı Ege Bölgesi'ne bağlayan Fethiye-Söğüt yolunun duble yol yapılmasına ilişkin soru önergesi hazırladı..



Fethiye-Söğüt yolu duble yol olacak mı?


CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, Antalya'yı Ege Bölgesi'ne bağlayan Fethiye-Söğüt yolunun duble yol yapılmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Aldan sorularının Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.


Aldan önergesinde "Fethiye ve çevresini Antalya,  Ankara  ve İstanbul gibi büyük şehirlere bağlayan Fethiye-Söğüt yolunda (D-350) trafik tek yönlü işlemektedir. Uzun süreden beri yapılacağı ifade edilen duble yol bir türlü yapılmamıştır." dedi.


"Yüzbinleri aşan bir turizm alanı olmasının yanı sıra geniş tarım ve ticaret hinterlandına sahip olan bölge yolunun mevcut hali nedeniyle can ve mal kayıpları yaşanmakta ve ticari aksamalara neden olmaktadır." diyen Aldan 3 soru sordu:


Aldan'ın soruları


1. Antalya'yı Ege bölgesine bağlayan en önemli güzergah durumunda olan Söğüt-Fethiye arasındaki yolu duble yol yapmayı düşünüyor musunuz?


2. Söğüt-Fethiye arasında duble yol yapılması düşünülüyor ise ne zaman, ne şekillerde ve kimler tarafından yapılması planlanmaktadır?


3. Bu bölünmüş yolun bugüne kadar bitirilememesinin nedeni nedir?






Geri Dön