09 / 05 / 2024

Antalyayı Ege Bölgesine bağlayan yol

Antalyayı Ege Bölgesine bağlayan yol

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, Antalya'yı Ege Bölgesi'ne bağlayan Fethiye-Söğüt yolunun duble yol yapılmasına ilişkin soru önergesi hazırladı..

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan deprem bölgesine finansman desteği!

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası arasında deprem bölgesine 500 milyon Euro finansman desteği sağlanması ile ilgili mutabakat zaptı imzalandığı kaydedildi.

Ekonomistten dönüşüm tepkisi: İstanbul'da acil bölgeler varken, KİPTAŞ kentin en sağlam bölgesine gitti!

Ekonomist ve eski bankacı Nejat Özonay,  resmi X sosyal medya hesabından, KİPTAŞ Karanfilköy projesi ile ilgili paylaşımda bulundu. Özonay, İstanbul'da acil bölgeler varken, KİPTAŞ'ın kentin en sağlam bölgesine gittiğini dile getirdi. İşte Özonay'ın o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Merkez Bankası, deprem bölgesine yönelik desteklerin süresini uzattığını açıkladı...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin olumsuz etkilerinin düşürülmesi amacı ile deprem bölgesine kullandırılan kredilerin menkul kıymet tesis uygulamasından muafiyetine yönelik hususların Haziran 2024'e kadar devam edeceğini

Ege Bölgesi'nde 9 ayda 140 bin konut satıldı! En gözde il ve ilçe neresi? 

Ege Bölgesi’nde 2023 Ocak-Eylül’de bir önceki döneme kıyasla yüzde 16.25’lik düşüşle 140 bin 953 konut satışı gerçekleştirdi. Peki Ege'de en gözle il ve ilçeler hangileri? İşte ayrıntılar...

Galatasaray’dan deprem bölgesine 300 yeni konut müjdesi!

Galatasaray’ın deprem bölgesine 300 konut inşa edileceği öğrenildi. Konutların 100’ü Hatay’a, 100’ü Adıyaman’a ve 100’ü de Kahramanmaraş’a yapılacak.

4.4 şiddetinde deprem oldu, uzman isim il il uyardı: Maraş deprem kümesi gibi büyüyecek! Stres transfer ediliyor!

Prof. Dr. Osman Bektaş, Burdur'daki 4.4'lük depremden sonra X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında Ege Bölgesine dikkat çekti ve önemli uyarılarda bulundu. İşte Bektaş'ın o açıklamaları...

Dünya Bankasından deprem bölgesine 1 milyar dolarlık finansman desteği sağlanacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Dünya Bankasından deprem bölgesine 1 milyar dolar değerinde finansman desteği sağlanacağını açıkladı. 

Barut Hotels, 140 milyon euroluk yatırımla Didim’e otel kuruyor

Akdeniz’in turizm markalarından biri olan Barut Hotels, deneyimini Ege bölgesine taşıyor. Şirket, Didim’de 547 ve 14 villalık Anda Barut Collection & BAYOU Villas adlı tesisleri kuracak.

İstanbul Valiliği resmen açıkladı! Deprem bölgesine dönmek isteyen afetzedeler dikkat! 

İstanbul Valiliğinden deprem bölgesine dönmek isteyen afetzedelere ilişkin bir son dakika açıklaması yapıldı. İşte o son dakika açıklaması...

AFAD açıkladı: Deprem bölgesine geri dönmek isteyen afetzedelerin yol ve bilet masrafları Ziraat Bankası'na yatırılacak 

AFAD tarafından deprem bölgesine geri dönüş yapmak isteyen afetzedelerin yol masrafı ve bilet ücreti ödemelerinin kimlik numaraları üzerinden Ziraat Bankasına yatırılacağı açıklandı. İŞte ayrıntılar...

Trendyol’dan deprem bölgesine dev yatırım! Bölgedeki 35 bin işletmeyi yurt dışı pazarlara açacak!

E-ticaret platformu Trendyol, afet bölgesine desteklerine devam ediyor. Şirket, Adana Aktarma Merkezi yatırımını erken devreye alırken, bölgede yaşayan 35 bin satıcının ürünlerini de yurt dışı pazarlar ile buluşturmayı hedefliyor.

Prof. Dr. Naci Görür peş peşe açıkladı! Yer bilimciden deprem bölgesine şok uyarı! 

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yarattığı yıkımın ardından peş peşe uyarılar geliyor. Prof. Dr. Naci Görür peş peşe açıkladı! Yer bilimciden deprem bölgesine şok uyarı! 

Ege Bölgesi için son dakika deprem uyarısı: 3 il çok riskli!

Doç. Dr. Tahir Gönen, Ege Bölgesi'nden geçen fay hatlarının Kuzey Anadolu'daki fay hatlarına göre daha kısa olduğunu dile getirerek, Ege Bölgesi'ndeki faylar kısa olduğu için çok uzun süreli depremler beklenmediğini söyledi. Doç. Dr. Tahir Gönen ayrıca riskli olan illeri de açıkladı.

Antalyayı Ege Bölgesine bağlayan yol Haberi

Antalyayı Ege Bölgesine bağlayan yol



CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, Antalya'yı Ege Bölgesi'ne bağlayan Fethiye-Söğüt yolunun duble yol yapılmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Aldan sorularının Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.


Aldan önergesinde "Fethiye ve çevresini Antalya, Ankara ve İstanbul gibi büyük şehirlere bağlayan Fethiye-Söğüt yolunda (D-350) trafik tek yönlü işlemektedir. Uzun süreden beri yapılacağı ifade edilen duble yol bir türlü yapılmamıştır." dedi.


"Yüzbinleri aşan bir turizm alanı olmasının yanı sıra geniş tarım ve ticaret hinterlandına sahip olan bölge yolunun mevcut hali nedeniyle can ve mal kayıpları yaşanmakta ve ticari aksamalara neden olmaktadır." diyen Aldan 3 soru sordu:


Aldan'ın soruları


1. Antalya'yı Ege bölgesine bağlayan en önemli güzergah durumunda olan Söğüt-Fethiye arasındaki yolu duble yol yapmayı düşünüyor musunuz?


2. Söğüt-Fethiye arasında duble...