27 / 04 / 2024

Ege Bölgesi için son dakika deprem uyarısı: 3 il çok riskli!

Ege Bölgesi için son dakika deprem uyarısı: 3 il çok riskli!

Doç. Dr. Tahir Gönen, Ege Bölgesi'nden geçen fay hatlarının Kuzey Anadolu'daki fay hatlarına göre daha kısa olduğunu dile getirerek, Ege Bölgesi'ndeki faylar kısa olduğu için çok uzun süreli depremler beklenmediğini söyledi. Doç. Dr. Tahir Gönen ayrıca riskli olan illeri de açıkladı.



Uşak Üniversitesi Deprem Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Tahir Gönen, Ege Bölgesi’nin depremselliğine ilişkin çok önemli açıklamalar yaptı.

Yaptığı son dakika açıklamasında Ege Bölgesi’nden geçen fay hatlarının Kuzey Anadolu’daki fay hatlarına göre daha kısa olduğunu kaydeden Doç. Dr. Gönen, Kuzey Anadolu fay hattında daha uzun kırılmalar meydana geldiğini kaydederek, dolayısıyla daha uzun süreli depremler üretebilirken, Ege Bölgesi’ndeki faylar kısa olduğu için çok uzun süreli depremler beklenmediğini söyledi.

Ege Bölgesi için son dakika deprem uyarısı: 3 il çok riskli!

Verilen bilgilere göre yaptığı açıklamada Ege’de deprem açısından Denizli, Aydın ve Manisa çok riskliyken, Uşak'ın daha avantajlı olduğunu söyleyen Uşak Üniversitesi Deprem Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Tahir Gönen, Uşak’ın kuzeyine doğru bakıldığında Kütahya Gediz ile Uşak Banaz’a doğru, güneyinde de Denizli Çivril’den Afyon Dinar’a doğru bir fay hattı bulunduğunu söyledi.

Uşak Üniversitesi Deprem Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Tahir Gönen açıklamasında Uşak’ın kuzey ve güney kesimlerinde bulunan fay hatlarından Uşak merkezin 1’inci derecede etkilenmeyeceğini söyledi.


Geri Dön