28 / 04 / 2024

Meteoroloji uyardı! 5 bölge için sağanak yağış uyarısı...

Meteoroloji uyardı! 5 bölge için sağanak yağış uyarısı...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama kapdamında, 5 bölge için sağanak yağış uyarısı yaptı. Buna göre; Meteoroloji'den elde edilen bilgi kapsamında, bugün Akdeniz, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleriyle kıyı Ege'de sağanak beklendiği bildirildi. İşte ayrıntılar...



Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan son hava tahminleri kapsamında, bugün Akdeniz, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleriyle kıyı Ege'de sağanak bekleniyor. Muğla ve Antalya'da sağanağın yer yer kuvvetli olacağı kaydedildi.

Hava sıcaklığı, tüm yurdun batı kesimlerinde mevsim normalleri civarında, doğusunda normallerinin 3-5 derece üzerinde seyredeceği belirtildi. Öte yandan, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz'in doğusu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyi, ilk saatlerde Zonguldak, Bartın, Sinop, Samsun ve Ordu çevreleri, öğle saatlerinden sonra Güney ve Kıyı Ege ile Batı Akdeniz'in yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ANTALYA'DA SAĞANAK YAĞIŞ

Gece saatlerinde Muğla ili ile Antalya'nın batı kıyılarında yer yer kuvvetli olması beklenen yağışların genel olarak yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinin yüksekleri ile gece saatlerinde Batı Akdeniz'in Toroslar mevkiinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin edilmektedir.

KARADENİZ'DE KUVETTLİ RÜZGAR ETİKİ OLACAK

Rüzgarın genellikle güney ve doğu, Karadeniz kıyılarında kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Batı Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Doğuda sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Hava sıcaklığının yurdun batı kesimlerinde mevsim normalleri civarında, doğusunda normallerinin 3-5 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Meteoroloji uyardı! 5 bölge için sağanak yağış uyarısı...

HAVA OLAYLARINI İNCELEYEN BİLİM DALI NEDİR?

Havada meydana gelen hava olaylarını inceleyen, İklim bilimi ya da klimatoloji, atmosfer içerisinde meydana gelen hava olayları ile yeryüzünde görülen iklim tiplerini inceleyen bilim dalı. Klimatoloji ile ilgilenen bilim insanlarına klimatolog denir.

METEOROLOG OLMAK İÇİN HANGİ BÖLÜM OKUNMALIDIR?

Meteorolog olmak için bir kişinin hangi bölümü okuması hakkında şu belirtilmiştir. Meteoroloji mühendisi olmak isteyen bir aday  üniversitelerin dört senelik eğitim veren Meteoroloji Mühendisliği Bölümlerinden lisans derecesi ile mezun olunması gerek.

Meteoroloji uyarı! 36 il için sarı ve turuncu alarm verildi...

Meteoroloji hafta sonu için uyardı! Yurt geneline kuvvetli yağış ve kar yağışı geliyor...

Meteoroloji uyardı! Gece geç saatlerde kuvvetli sağanak yağış bekleniyor...

Meteoroloji uyardı! Meteoroloji'den 3 bölge için sağanak ve fırtına uyarısı yapıldı...

Geri Dön