02 / 05 / 2024

Meteoroloji hafta sonu için uyardı! Yurt geneline kuvvetli yağış ve kar yağışı geliyor...

Meteoroloji hafta sonu için uyardı! Yurt geneline kuvvetli yağış ve kar yağışı geliyor...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklama kapsamında, yağışların akşam saatlerinden sonra belirtilen bölgelerde Kahramanmaraş, Osmaniye, Malatya, Adıyaman ve Elazığ çevreleri ile Gaziantep'in doğusunda etkili olacağı tahmin edilmektedir. İşte haberin detayları...



Türkiye'nin güney, güneydoğu ve doğu bölgelerindeki birçok şehirde bu akşam saatlerinden itibaren kuvvetli yağmur ve yüksek kesimlerde yer yer yoğun kar yağışının etkili olması beklendiği açıklandı.

Açıklama kapsamında, bu gece ve yarın sabah saatlerinden itibaren de Tunceli, Bingöl, Muş, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevreleri ile Şanlıurfa'nın kuzeyinde kuvvetli, Diyarbakır ve Adıyaman'ın kuzeyinde kuvvetli, yer yer çok kuvvetli yağmur ve sağanak etkili olacak.

Buna göre, Van, Erzurum ve Erzincan'ın güney bölgesi ile Hakkari'nin kuzeyi ve Şırnak'ın doğusunda yüksek kesimler ile dağlık kesimlerde kuvvetli yer yer yoğun kar yağışı etkisini göstereceği belirtildi.

METEOROLOJİ NE İŞ YAPAR?

Meteorolojik uygulamalar ve araştırmalar gibi birçok alanda  çalışmalar yapan bir kurumdur. Meteoroloji  araştırmalar yaparak dünya genel kapsamında geçmiş ve halihazır da yer alan dataları inceleyip toplayarak sıcaklık değişimi ve ısınma konusunda değerlendirme yapar ve görüş belirtirler.

METEOROLOJİ NEDİR?

Meteoroloji; kısaca açıklayanacak olursa eğer atmosfer bilimidir. Anlamı Yunanca "meteoron" kelimesinden gelmiş ve gökyüzünde olan olaylar anlamındadır. Buna göre, eski yunanlılar bulutları, rüzgarları ve yağmuru anlamak ve birbirleri ile ilişkilerini tespit etmek için rasat yapmışlardır.

METEOROLOJİ BİR BİLİM DALIMIDIR?

Meteoroloji, atmosferde oluşan hava olaylarının oluşumunu, gelişimini ve değişimini kapsayan ve detaylı bir şekilde inceleyen ve bu hava olaylarının canlılar ve dünya açısından doğuracağı sonuçları araştıran bir bilim dalı meteorolojidir.

Meteoroloji hafta sonu için uyardı! Yurt geneline kuvvetli yağış ve kar yağışı geliyor...

HAVA OLAYLARINI İNCELEYEN BİLİM NEDİR?

Havada meydana gelen hava olaylarını inceleyen, İklim bilimi ya da klimatoloji, atmosfer içerisinde meydana gelen hava olayları ile yeryüzünde görülen iklim tiplerini inceleyen bilim dalı. Klimatoloji ile ilgilenen bilim insanlarına klimatolog denir.

METEOROLOG OLMAK İÇİN HANGİ BÖLÜM OKUNMALIDIR?

Meteorolog olmak için bir kişinin hangi bölümü okuması hakkında şu belirtilmiştir. Meteoroloji mühendisi olmak isteyen bir aday  üniversitelerin dört senelik eğitim veren Meteoroloji Mühendisliği Bölümlerinden lisans derecesi ile mezun olunması gerek.

Meteoroloji uyardı! Gece geç saatlerde kuvvetli sağanak yağış bekleniyor...

Tüm yurda soğuk hava dalgası geliyor! Hava sıcaklıkları düşecek...

Meteoroloji uyardı! Meteoroloji'den 3 bölge için sağanak ve fırtına uyarısı yapıldı...

Meteoroloji uyardı! İstanbul dahil olmak üzere 4 il için fırtına uyarısı...


Geri Dön