01 / 05 / 2024

Meteoroloji uyardı! Meteoroloji'den 3 bölge için sağanak ve fırtına uyarısı yapıldı...

Meteoroloji uyardı! Meteoroloji'den 3 bölge için sağanak ve fırtına uyarısı yapıldı...

Meteoroloji'den yapılan açıklama kapsamında son hava durumu tahminleri belirtildi. Buna göre, Ege, Marmara ile Batı ve Orta Karadeniz yağmurlu hava etkili olacağı bildirildi. Marmara ve kuzey Ege'de kuvvetli poyraz beklenmekte. Hava sıcaklıklarının Marmara ve çevresinde 4 ila 6 derece düşeceği belir



Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama doğrultusunda, son değerlendirmelere göre: Yurdumuzun kuzey ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege ve Batı Karadeniz ile Orta ve Doğu Karadeniz'in kıyı, İç Anadolu'nun kuzeybatı kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacağı belirtildi. Öte yandan, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bu süreçte, yağışların Trakya ve Çanakkale çevreleri ve Edremit Körfezi'nde yer yer kuvvetli olacağı ve gece ve sabah saatlerinde de  iç ve doğu bölgelerde pus ve yer yer sis görüleceği belirtildi.

Hava sıcaklıklarının Marmara'da mevsim normalleri civarında seyrettiği diğer yerlerde de normallerinin 4 ila 6 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor. Rüzgarın genellikle güneyli yönlerden, zamanla Marmara, Batı Karadeniz ve Kuzey Ege'de kuzey, kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli (30-60 km/saat) eseceği tahmin edilmektedir.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI YAPILDI

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'da görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ'ın kuzey ve batı ilçeleri ile Çanakkale çevreleri ve Balıkesir'in batı kıyı ilçelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ile yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Meteoroloji uyardı! Meteoroloji den 3 bölge için sağanak ve fırtına uyarısı yapıldı...

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın Marmara'nın batısında kuzeyli yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

METEOROLOGLAR NE İŞ YAPAR?

Meteorolojistler atmosferik araştırmalar, öğretmenlik, hava tahmini ve meteorolojik uygulamalar ve buna benzer  birçok konuda çalışırlar. Atmosferik araştırmalar: Dünya genelinde, geçmiş ve halihazır dataları toplayarak sıcaklık trendlerine (değişim) göre GLOBAL ISINMA konusunda görüş belirleme konusunda çalışmalar yaparlar.

METEOROLOJİ BİR BİLİM DALIMIDIR?

Meteoroloji, atmosferde oluşan hava olaylarının oluşumunu, gelişimini ve değişimini kapsayan ve detaylı bir şekilde inceleyen ve bu hava olaylarının canlılar ve dünya açısından doğuracağı sonuçları araştıran bir bilim dalı meteorolojidir.

Meteoroloji uyardı! İstanbul dahil olmak üzere 4 il için fırtına uyarısı...

Dikkat meteoroloji açıkladı! 64 il için fırtına ve kar yağışı uyarısı...

Meteoroloji uyardı! Fırtına ve kar geri geliyor...

AFAD'dan son dakika uyarısı! 72 kente kar yağışı geliyor...


Geri Dön