30 / 04 / 2024

Meteoroloji uyardı! Fırtına ve kar geri geliyor...

Meteoroloji uyardı! Fırtına ve kar geri geliyor...

Yurt genelinde hafta sonu yine fırtına, şiddetli yağmur ve kar yağışı meydana geleceği açıklandı. Geçtiğimiz hafta sonu birden azalan sıcaklıklar ile İstanbul'a uzun bir zamandan sonra kar yağmasına neden olmuştu. İstanbul Valiliği hafta sonu kar yağışının olacağını bildirdi. İşte ayrıntılar...



İstanbul Valisi Davut Gül de şehirde 26 Kasım Pazar günü kar yağışı beklendiğini kaydederek gerekli önlemlerin alındığını bildirdi. Buna göre, yurtta etkisini gösterecek gelişmeler ise şöyle. Türkiye hafta sonu yine fırtına, şiddetli yağmur ve kar yağışının etkisi altında kalacak. Hava sıcaklıkları hafta sonunda düşerek Pazar gününden itibaren ise mevsim normalleri altına inecek. NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan, "Hafta sonu Bulgaristan'da çok yoğun bir kar yağışı olacak ve bu yağış Türkiye'ye gelecek." ifadeleri ile pazar günü beklenen fırtınaya karşı uyarıda bulundu.

FIRTINANIN HIZI 100 KİLOMETREYE ÇIKABİLİR

İstanbul'da cumartesi gece saatlerinden itibaren karayel güçlenerek fırtınaya dönüşecektir. Fırtınanın hızı 100 kilometreye çıkabilir." diyen Dilek Çalışkan, "Cumartesi gecesi çok şiddetli yağışla beraber İstanbul ve Trakya bölgesinde sel tehlikesi bulunuyor" bilgisi verildi.

GÜN BOYU ETKİSİNİ GÖSTERECEK

Meteoroloji Editörü Dilek  Çalışkan, "Pazar günü sabah saatlerinden itibaren bu yağmurun sonrasından havanın  karayele dönen rüzgar ile  kar yağış başlayacağını ve şu anki tahminlerde kar yağışının gün boyu süreceği bekleniyor.  Bu kapsamda şehrin yüksek kesimlerine lapa lapa kar yağabilir" diye konuştu.

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmeler kapsamında ise: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Kıyı Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz ile Manisa, Denizli, Rize, Artvin ve Ardahan çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir.

Meteoroloji uyardı! Fırtına ve kar geri geliyor...

METEOROLOGLAR NE İŞ YAPAR?

Meteorolojistler atmosferik araştırmalar, öğretmenlik, hava tahmini ve meteorolojik uygulamalar ve buna benzer  birçok konuda çalışırlar. Atmosferik araştırmalar: Dünya genelinde, geçmiş ve halihazır dataları toplayarak sıcaklık trendlerine (değişim) göre GLOBAL ISINMA konusunda görüş belirleme konusunda çalışmalar yaparlar.

METEOROLOJİ BİR BİLİM DALIMIDIR?

Meteoroloji, atmosferde meydana gelen hava olaylarının oluşumunu, gelişimini ve değişimini nedenleri ile inceleyen ve bu hava olaylarının canlılar ve dünya açısından doğuracağı sonuçları araştıran bir bilim dalıdır.

Türkiye'ye kar erken düştü! Meteoroloji kar yağışı için uyardı!

Dikkat! İstanbul için kritik uyarı

Meteoroloji'den sarı alarm! Bu illerde yaşayanlar dikkat: Sokağa çıkmadan önce iki kere düşünün

 


Geri Dön