29 / 04 / 2024

Meteoroloji'den sarı alarm! Bu illerde yaşayanlar dikkat: Sokağa çıkmadan önce iki kere düşünün

Meteoroloji'den sarı alarm! Bu illerde yaşayanlar dikkat: Sokağa çıkmadan önce iki kere düşünün

Meteoroloji hava durumu raporunu yayımladı. İstanbul'un da aralarında bulunduğu pek çok ilde sağanak yağış etkili olması beklenirken 5 il için sarı kodlu uyarı yapıldı. İşte o şehirler ve diğer detaylar...



Hafta başından itibaren hava sıcaklığının 46 dereceyi bulması beklenirken bazı bölgelerde sabahın erken saatlerinden itibaren sağanak yağış etkili oldu. Hava durumu raporunu yayımlayan Meteoroloji bazı iller için vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. İşte sağanak yağışın etkili olacağı iller...


5 il için sarı kodlu uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayımladığı son hava durumu raporuna göre, Türkiye'nin pek çok ilinde yağışlı hava etkili olacak. 5 il için sarı kodlu uyarı yapıldı. Sağanak yağışların Batı Karadeniz kıyıları, Sakarya, Kastamonu, Ordu, Giresun ve Rize çevreleri ile Artvin’in kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olacağı düşünülüyor.

Vatandaşlar dikkatli olmalı

Hafta başından itibaren hava sıcaklıklarının yükselmesi beklenirken bazı bölgelerde sabah saatlerinden itibaren sağanak yağışlar görülmeye başladı. Bu yağışlar yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde gerçekleşebilir. Halkın günlük hayatını etkilememesi için vatandaşların dikkatli olmaları, gerekli tedbirleri almaları önemli.

Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Osmaniye, Kütahya, Eskişehir, Çankırı, Ardahan çevreleri, Hatay'ın kıyı kesimleri, Adana'nın kuzey ve doğusu ile Ankara'nın kuzey çevrelerinde yerel olmak üzere sağanak yağışlar bekleniyor. Bu bölgelerde vatandaşların ani sel, su baskını gibi olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olmaları ve gerekli önlemleri almaları gerekiyor.

Ayrıca, rüzgarın etkili olacağı bölgelerde güçlü rüzgarlara karşı tedbirli olunmalı. Marmara'nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli rüzgarlar (40-70 km/saat) bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, halkın güvenliği ve toplumun bilinçli bir şekilde hareket etmesi için hava durumu raporlarını düzenli olarak paylaşıyor. Vatandaşların bu raporları takip etmeleri ve gerektiğinde ilgili kurumların uyarılarına kulak vermeleri önemli. Tedbirli olmak, herkesin güvende olmasını sağlıyor.

Toplu sözleşme anketi: Memurlar her 3 ayda bir zam istiyor

Simit fiyatları durmak bilmiyor! Bir şehirde daha zam geldi

Altınla yarışıyor! Simit fiyatları bir kez daha zamlandı! İşte simidin yeni fiyatı

 


Geri Dön