28 / 04 / 2024

Memura 3 ayda bir zam!

Memura 3 ayda bir zam!

Memur-Sen'in 7. Dönem Toplu Sözleşmesine ilişkin yaptığı ankete katılan memurların yüzde 90'ı, enflasyona karşı alım gücünün korunması için oransal zamların 3'er aylık dilimler halinde verilmesi yönünde oy kullandı. İşte detaylar...



Son yıllarda Türkiye'de kamu sektöründe çalışan memurların maaş zammı konusu önemli bir gündem maddesi olarak öne çıkıyor. Memurlar, alım güçlerinin korunması ve yaşanan ekonomik gelişmelere uyum sağlamak adına maaş zamlarının düzenli ve etkili bir şekilde gerçekleştirilmesini bekliyorlar. Bu beklentiler, hem memurların ekonomik refahını etkileyen bir faktör hem de kamusal hizmetlerin sürdürülebilirliği açısından büyük bir önem taşıyor.

Maaş zammı konusundaki tartışmaların merkezinde enflasyon etkisi yer alıyor. Enflasyon, mal ve hizmet fiyatlarının sürekli artış gösterdiği bir dönemde, insanların alım gücünü zayıflatan temel bir etken. Dolayısıyla, memurların maaşlarının enflasyona uygun şekilde artırılması, bu çalışan kesiminin ekonomik refahını korumak ve onların yaşam standartlarını sürdürebilir kılmak açısından büyük bir önem taşıyor.

Memur-Sen, milyonlarca kamu görevlisini ilgilendiren 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde, alım gücünün enflasyona karşı korunması amacıyla oransal zamların üç aylık dilimler halinde verilmesi gerektiğini savunan memurların oranının yüzde 90 olduğunu açıkladı.

Ankete 50 bini aşkın kamu görevlisi katıldı!

Memur-Sen, kamu görevlilerinin toplu sözleşme taleplerini araştırdı ve 2-9 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen ankete 50 bini aşkın kamu görevlisi katıldı. Katılımcıların yüzde 42'si kira ödediğini, yüzde 8,4'ünün ise lojman hakkına sahip olduğunu bildirdi.

Kira yardımı talebine destek!

Anket sonuçlarına göre, kamu çalışanlarının yüzde 93,7'si Memur-Sen'in işverenden kira yardımı talebine destek verdi.

Ayrıca, katılımcıların yüzde 96,8'i bayram ikramiyesi teklifini olumlu şekilde karşıladı.

Memurlar, oransal zamların 3'er aylık dilimler halinde verilmesini talep ediyor!


Anket sonuçlarına göre, kamu çalışanlarının yüzde 90'ı, enflasyona karşı alım gücünün korunması amacıyla oransal zamların üçer aylık dilimler halinde verilmesini desteklediklerini ifade etti.

Memur-Sen, bu sonuçları kamuoyuyla paylaşarak 7. Dönem Toplu Sözleşme müzakerelerine dair önemli bir perspektif sunmuş oldu.

Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO) ön başvuru sonuçları açıklandı
 

Simit fiyatları durmak bilmiyor! Bir şehirde daha zam geldi

Altınla yarışıyor! Simit fiyatları bir kez daha zamlandı! İşte simidin yeni fiyatı

 


Geri Dön