28 / 04 / 2024

Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO) ön başvuru sonuçları açıklandı

Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO) ön başvuru sonuçları açıklandı

Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO), giriş sınavı aday belirleme ön başvuruları için toplam 54 bin 548 aday başvuru yaptı. 25 bin aday sınav aşamalarına katılmaya hak kazandı. İşte detaylar...



Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO) Giriş Sınavı aday belirleme ön başvuruları tamamlandı. Başvuru sürecinde toplam 54 bin 548 aday başvuruda bulundu. Ancak, PMYO tarafından yapılan açıklamada, sınav aşamalarına katılmaya hak kazanan aday sayısının 25 bin olduğu belirtildi.

25 bin aday sınava girmeye hak kazandı

Başvuranların arasından, 258 şehit veya vazife malulü olanların eş veya çocuklarıyla birlikte 35 bin 914 erkek ve 18 bin 634 kadın olmak üzere toplam 54 bin 548 aday başvuruda bulunmuştu. Ancak, sınav aşamalarına katılmaya hak kazanan aday sayısı 20 bin erkek ve 5 bin kadın aday olmak üzere toplam 25 bin olarak belirlendi. Bu adaylar, önümüzdeki süreçte PMYO Giriş Sınavının ileri aşamalarına katılma fırsatına sahip olacaklar.

SINAV BAŞVURU ÜCRETİNİ ZAMANINDA YATIRMAYAN ADAYLAR SINAVA ALINMAYACAK

Adaylar, sınav aşamalarına katılma haklarını e-Devlet şifreleri kullanarak www.pa.edu.tr internet adresinden öğrenebilecekler. PMYO, sınav başvuru ücretini belirtilen tarihler arasında yatırmayan adayların sınav aşamalarına katılamayacaklarını vurguladı.

Polis Meslek Yüksekokulu tarafından yapılan açıklamada, belirlenen kontenjan dışında, şehit veya vazife malulü olanların eş veya çocuklarının dahil edilmediği, bu özel durumun ayrı bir hükümle düzenlendiği ifade edildi.

PMYO Giriş Sınavı, katılımcılar için önemli bir adım olup, sınavı başarıyla geçen adaylar, polis meslek eğitimini alarak polis teşkilatına katılma hakkını elde edebileceklerdir. Adaylar, sınav sürecini ve sonuçlarını dikkatle takip etmelidirler.

Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO): Polis Olmanın Temel Basamağı

Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO), Türkiye'de polis teşkilatına katılmak isteyen adayların temel eğitim aldığı ve polislik mesleğine adım attığı önemli bir eğitim kurumudur. PMYO, polis memurlarının yetiştirildiği, disiplinli bir şekilde eğitildiği ve mesleki bilgi ile beceriler kazandığı bir okul olarak önemli bir rol üstlenir.

Polis Meslek Yüksekokulu, polis teşkilatının temel taşlarından biridir ve polislik mesleğine adım atmak isteyen adaylar için önemli bir geçiş noktasıdır. Başarılı bir eğitim sürecinin ardından, PMYO mezunları, polis teşkilatının onurlu ve saygın birer üyesi olarak topluma hizmet ederler.

Simit fiyatları durmak bilmiyor! Bir şehirde daha zam geldi

Altınla yarışıyor! Simit fiyatları bir kez daha zamlandı! İşte simidin yeni fiyatı

İslam Memiş madde madde anlattı: Altın genelgesinin ardından cevap bekleyen 4 önemli soru


Geri Dön