28 / 04 / 2024

AFAD’dan uyarı! Bu illerde yaşayanlar dikkat: Tedbirli olun…

AFAD’dan uyarı! Bu illerde yaşayanlar dikkat: Tedbirli olun…

İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere 38 il için olumsuz hava şartları sebebiyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyarılarda bulunan AFAD, tedbirli olunmasını istedi.



Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD), Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden aldığı verilerin ardından ülke genelinde 38 ilde yaşanabilecek olumsuz hava şartları nedeniyle dikkati olunmasını istedi. AFAD’ın meteorolojiden aldığı verilere göre; Doğu Akdeniz’de ve Antalya'nın doğusunda kuvvetli yağış, Doğu ve Orta Karadeniz'de yoğun kar yağışı, Isparta, İstanbul ve Konya'da yoğun kar yağışı, Doğu Anadolu'da  ve Güneydoğu Anadolu'da kuvvetli kar yağışı bekleniyor. 

İstanbul,  Ankara  ve İzmir başta olmak üzere Antalya, Konya, Osmaniye, Adana, Kahramanmaraş, Hatay, Gümüşhane, Tokat, Samsun, Bayburt, Giresun, Ordu, Rize, Trabzon, Adıyaman, Artvin, Siirt, Isparta, Şanlıurfa, Diyarbakır, Elazığ, Batman, Erzincan, Tunceli, Bitlis, Muş, Erzurum, Bingöl, Kars, Ağrı, Şırnak, Van, Bilecik, Edirne ve Hakkâri olmak üzere 38 ilde meydana gelebilecek meteorolojik risk sebebiyle olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması ile ilgili uyarıldığı belirtildi. 

AFAD’dan uyarı! Bu illerde yaşayanlar dikkat: Tedbirli olun…

Açıklamanın devamında; Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında; Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü, Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Türk Kızılay'ı temsilcilerinin AFAD Başkanlıkta 7/24 esasına göre bulunmak suretiyle 9 Mart saat 21.00’den itibaren AFAD Başkanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezi'nde faaliyete geçtikleri belirtildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön