02 / 05 / 2024

Dikkat! İstanbul için kritik uyarı

Dikkat! İstanbul için kritik uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava durumu tahmin raporunu yayınladı. Rapor, güney ve batı bölgelerde hava sıcaklıklarının mevsim normallerine yakın, diğer bölgelerde ise mevsim normallerinin altında seyredeceğini öngörüyor. Ayrıca İstanbul Valiliği'nden önemli bir uyarı geldi. İşte ayrıntılar...




Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinde bulutların parçalı ve yer yer çok bulutlu olduğu belirtiliyor. Güney Ege, Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile İstanbul, Sinop, Artvin, Ağrı, Iğdır, Van, Hakkari, Kırklareli ve Hatay'ın kıyı kesimlerinde lokal olarak sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. 

Kuvvetli yağış uyarısı da yapılan raporda öne çıkıyor. Yağışların özellikle Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Denizli, Adana, Rize ve Artvin çevreleri ile Afyonkarahisar'ın güney, Muğla ve Aydın'ın iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olabileceği vurgulanıyor. Bu nedenle sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtiliyor.

Ayrıca, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli rüzgarın (40-60 km/saat) etkili olacağına dikkat çekiliyor. Bu nedenle olumsuz hava koşullarının neden olabileceği sorunlara karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulanıyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Özellikle Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Denizli, Adana, Rize, Artvin çevresi ve Afyonkarahisar'ın güneyi ile Muğla ve Aydın'ın iç kesimlerinde yer yer şiddetli yağışlar bekleniyor. Bu nedenle sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşım kesintileri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerinden kuvvetli (40-60 km/saat) rüzgarlar bekleniyor. Bu nedenle olası olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN UYARI

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Marmara bölgesinde rüzgarın yarın (10 Eylül 2023 Pazar) öğleden sonra fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtına, Pazar gecesi etkisini kaybedecek. Bu nedenle dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." şeklinde bir uyarı yapıldı.

MARMARA BÖLGESİ

Parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor. Öğle saatlerine doğru İstanbul çevresinde yer yer çok bulutlu hava ve aralıklı sağanak yağışlar görülebilir. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) şekilde eseceği tahmin ediliyor.

Dünya bankası onayladı! Deprem bölgesi için 1 milyar dolarlık finansman

Fed yetkilisinden dijital para mesajı

Bakan Mehmet Şimşek'ten son dakika açıklaması: '35 milyar dolar...'

 


Geri Dön