28 / 04 / 2024

Türkiye'ye kar erken düştü! Meteoroloji kar yağışı için uyardı!

Türkiye'ye kar erken düştü! Meteoroloji kar yağışı için uyardı!

Şiddetli kar yağışı Türkiye'nin birçok bölgesinde erken başladı ve hava sıcaklıklarında belirgin değişiklikler görülüyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son dakika koduyla birçok il için hava durumu bilgilerini paylaştı. Kar kışı ülkenin bazı bölgelerine erken gelmiş durumda.



Havaların soğumasıyla birlikte kar yağışının ne zaman başlayacağı sorusu birçok kişi tarafından merak edilmeye başladı. Uzmanlar, bu yıl kar yağışının diğer yıllara göre daha erken başlayacağını açıkladılar. Özellikle İstanbul'a kar ne zaman geleceği, öğrenciler ve çalışanlar tarafından merakla bekleniyor.

Ülke genelinde meteorolojik değerlendirme 

Son Meteoroloji Genel Müdürlüğü değerlendirmelerine göre, Türkiye genelinde hava durumu parçalı bulutlu ve yer yer çok bulutlu olacak. Güney Ege kıyıları, Batı ve Doğu Karadeniz, Antalya, Isparta, Adana, Osmaniye, Ordu ve Ardahan çevresi, Çanakkale'nin güneyi, Balıkesir'in batı kıyıları ile Hatay'ın kıyı bölgelerinde yerel olarak sağanak yağışlar bekleniyor. Ayrıca, Rize ve Artvin çevrelerinde yağışların yer yer kuvvetli olabileceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç bölgelerde ve doğuda yer yer pus ve sis olabilir.

Ağrı’da kar yağışı 

Ağrı'nın yüksek kesimlerinde bulunan köyler, son günlerde yaşanan yoğun kar yağışı nedeniyle beyaza büründü. Özellikle Tendürek Dağı bölgesinde bulunan dağ köyleri, kar yağışının etkisiyle adeta bir kartpostal manzarasıyla kaplandı. Bu doğal güzellikler, sabahın erken saatlerinde evlerinden çıkan vatandaşlar tarafından cep telefonlarıyla kaydedilerek paylaşıldı.

Kasım ayı için yapılan tahminler, soğuk hava koşullarının devam edeceğini gösteriyor.  Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi ve İklim Bilimci Dr. Okan Bozyurt, 7-10 Kasım arasında büyük bir soğuk hava kütlesi beklediğini belirtti. Bu soğuk hava kar yağışlarına neden olabilir. Soğuk ve kar yağışlı günlerin ardından ise daha ılıman bir dönem olan pastırma yazının yaklaştığını da dile getirdi.

İstanbul Valisi ne açıklama yaptı?

İstanbul Vali Gül, "Kar yağışının miktarı ve şekli hala belirsiz olsa da İstanbul'da kar yağdığında nelerle karşılaşacağımızı biliyoruz. Bu nedenle karla mücadele çalışmalarını alt yapı hizmetlerine kadar planlamak için şimdiden harekete geçiyoruz." şeklinde konuştu.

Meteorolojiden uyarı: Soğuk hava dalgası geliyor, 7 Kasım tarihine dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü personel alımı için düğmeye bastı! Başvuruları sakın kaçırmayın!

Dikkat! Yola çıktı geliyor! İstanbul'u vuracak! 


Geri Dön