01 / 05 / 2024

AFAD'dan son dakika uyarısı! 72 kente kar yağışı geliyor...

AFAD'dan son dakika uyarısı! 72 kente kar yağışı geliyor...

Meteoroloji'den gelen peş peşe uyarıların arkasından yağışlı hava yurda etkisini sürdürmeye başladı. Buna göre, AFAD 41 il için turuncu, 31 il için de sarı kodlu uyarı yaparken yurdun bazı bölgelerinde de mevsimin ilk kar yağışı etkili olmaya başladı. İşte haberin ayrıntıları...



Ülkemiz kapsamında dün ve bugün etkili olan sağanak yağış ve fırtınanın arkasından, Marmara Bölgesi'nde yılın ilk kar yağışı İstanbul'a yakınlığı bilinen önemli turizm yerlerinden olan Kocaeli Kartepe'de kar yağdı.

Türkiye genelinde dün ve bugün etkili olan sağanak yağış ve fırtınasından sonra yurdun bazı bölgelerinde de mevsimin ilk kar yağışı başladı. Kütahya, Hakkari, Bitlis, Ardahan, Bursa, Manisa ve Çanakkale'de etkili olan kar yağışı Kocaeli Kartepe'de de yüzünü gösterdi. İstanbul'da da bugün için yüksek kesimlerde kar yağışının etkili olması bekleniyor. 

41 İL İÇİN TURUNCU, 31 İL İÇİN DE SARI KODLU ALARM!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) yarın 41 il için turuncu, 31 il için sarı meteorolojik uyarı yapıldığını belirtti. AFAD'dan yapılan açıklamaya göre, yarın yurt kapsamında kuvvetli sağanak ve fırtına beklenmekte.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan değerlendirmelere göre, Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Antalya, Batman, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bolu, Burdur, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Isparta, İstanbul, Mersin, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Niğde, Rize, Sakarya, Sivas, Tekirdağ, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Şırnak, Yalova ve Zonguldak'ın aralarında bulunduğu 41 il için turuncu meteorolojik uyarı kaydedildi.

Öte yandan, Aksaray, Ankara, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bitlis, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İzmir, Kastamonu, Kırıkkale, Kırşehir, Kilis, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Ordu, Osmaniye, ayrıca Siirt, Uşak ve Yozgat'ın yer aldığı toplam 31 il için de sarı meteorolojik uyarı verildi.

AFAD dan son dakika uyarısı! 72 kente kar yağışı geliyor...

BURSA

Türkiye’nin gözde kış turizmi merkezlerinden olan Uludağ’da kar yağışı etkili olmaya başladı. Buna göre, 16 Kasım 2023'te Uludağ’a sezonun ilk yarı yağmıştı.

KOCAELİ

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden bir olan Kartepe'ye kar yağdı. Samanlı Dağları'nın 1640 rakımlı zirvesi Kartepe'de, etkili olan sağanak, yerini kar yağışına bıraktı ve soğuk hava da etkisini sürdürüyor.

ÇANAKKALE

Bayramiç'e bağlı Çırpılar köyünün yüksek kesimlerine, mevsimin ilk kar yağışı kaydedildi. Kar yağışı nedeniyle kentin yüksek kesimlerinde orman, köyler ve yerleşim merkezleri beyaza büründü. Bölgede, kartpostallık görüntüler ortaya çıktı.

Meteoroloji ve AFAD uyardı! 55 il için sarı ve turuncu kodlu alarm verildi...

Meteoroloji il il uyardı! Kuvvetli yağış geliyor!

 


Geri Dön