29 / 04 / 2024

Dikkat meteoroloji açıkladı! 64 il için fırtına ve kar yağışı uyarısı...

Dikkat meteoroloji açıkladı! 64 il için fırtına ve kar yağışı uyarısı...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 64 şehir için sarı ve turuncu kodlu uyarı yaptı. Yapılan uyarı kapsamında, yeni hava durumu raporuna göre İstanbul, Ankara ve İzmir'de sağanak yağış bekleniyor. Sıcaklıkların 4-8 derecelere kadar düşeceği de kaydedildi. İşte haberin detayları...



AKOM'dan yapılan açıklamada, İstanbul için bir uyarı da geldi. Yağışların bugün saat 22.00 ile pazar 09.00 arasında olacağı ve rüzgâr ve fırtınanın da bugün saat 10.00 ile pazar 15.00 arasında etkili olacağı açıklandı. Öte yandan yarın İstanbul'a kar yağışı da bekleniyor.

Yurdumuz bu hafta sonunda yağışlı hava ve fırtınanın etkisi altına girdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü 25 Kasım'a ilişkin hava durumu raporunda, 64 ile turuncu ve sarı kodlu uyarıları yaptı.

AKOM İstanbul'a hafta sonu soğuk ve yağış uyarısı yaptı. Sıcaklıkların 4-8 derecelere kadar düşeceği kaydedilirken şehrin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışının görülebileceği belirtildi.

Yağışların bugün saat 22.00 ile pazar 09.00 arasında, rüzgâr ve fırtınanın da bugün saat 10.00 ile pazar 15.00 arasında etkili olması beklendiği açıklandı.

SARI KOD UYARISI VERİLEN İLLER

Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Artvin, Aydın, Bilecik, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Edirne, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Hatay, Isparta, Mersin, İstanbul, İzmir, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, K.Maraş, Nevşehir, Niğde, Sakarya, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Uşak, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Bartın, Ardahan, Yalova, Karabük, Osmaniye ve Düzce.

Dikkat meteoroloji açıkladı! 64 il için fırtına ve kar yağışı uyarısı...

TURUNCU KOD UYARISI VERİLER İLLER

Antalya, Balıkesir,  Giresun, Gümüşhane, Muğla, Ordu, Rize, Samsun ve Trabzon.

BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Kırklareli, Edirne, Çanakkale ve Balıkesir çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın genellikle güneyli yönlerden, gece saatlerinde zamanla batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) esmesi beklenmekte.

BURSA °C, 20°C olacak
Parçalı ve çok bulutlu, güney çevreleri öğle saatlerinden sonra, il geneli gece saatlerinde yerel sağanak yağış bekleniyor.

EDİRNE °C, 16°C olacak 
Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olmak üzere, aralıklı sağanak yağışlı geçecek.

İSTANBUL °C, 19°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde yerel sağanak yağışlı olacak. 

EGE

Bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, (Kütahya ve Uşak hariç) kuvvetli; Muğla ve Aydın ile İzmir'in güney kesimlerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. Rüzgarın, güneyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

DENİZLİ °C, 17°C
Parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere, aralıklı sağanak yağışlı olacak.

İstanbullular dikkat! AKOM'dan uyarı İstanbul'da şiddetli fırtına bekleniyor

AKOM'dan flaş uyarı! İstanbul'da 2 gün boyunca çöl sıcakları etkili olacak!

AKOM yoğun kar yağışı uyarısı yaptı! İstanbul'da okullara kar tatili verildi


Geri Dön