27 / 04 / 2024

İstanbullular dikkat! AKOM'dan uyarı İstanbul'da şiddetli fırtına bekleniyor

İstanbullular dikkat! AKOM'dan uyarı İstanbul'da şiddetli fırtına bekleniyor

İstanbul'da lodos bugün öğle saatleri ve sonrasında çok etkili olarak fırtına şeklinde esecek. Son günlerde sıcaklıklar 23 derece civarında seyrediyor. Buna göre AKOM, İstanbul'da bugün etkisini şiddetlendirecek lodosun yarın daha da şiddetlenerek fırtınaya dönüşeceğini bildirdi. İşte haberin ayrınt



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi tarafından (AKOM) yapılan açıklamaya göre, lodos yönlü rüzgarın cumartesi öğle saatlerinden itibaren şiddetini daha da artırması (40-60km), akşam saatlerinden itibaren de kısa süreli hamlelerle kuvvetli fırtına şeklinde (50-80km/s) etkili olması beklendiği açıklandı. Fırtına ile birlikte kısa süreli olarak kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağmur geçişi yaşanması bekleniyor.

AKOM'dan yaçıklamaya göre, yarın akşam saatlerinden itibaren etkili olması beklenen fırtına ve kuvvetli sağanak yağmur nedeni ile yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgili İBB ekipleri yeterli sayıda personel ve ekipman ile nöbet sistemine geçildi. İstanbullular da yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyarıldı.

Sistemin pazar sabah erken saatlerden itibaren bölgeyi terk edeceği havada çoğunlukla güneşli bir gökyüzünün hakim olacağı öngörülürken, sıcaklıkların 21-24 derece aralığında seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

İstanbullular dikkat! AKOM dan uyarı İstanbul da şiddetli fırtına bekleniyor

MARMARA'NIN BATISINA FIRTINA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, yarın akşam saatlerinde kuzeybatı taraflarında gerçekleşecek olana sağanak ve gök gürültülü yağışların Trakya kesimi, Çanakkale çevreleri ile Balıkesir'in batı ilçelerinde yerel kuvvetli olması tahmin ediliyor.

Rüzgarın yarın sabah saatlerinden sonra Marmara'nın kuzey ve batısı ile Kıyı Ege'de güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde, Trakya kesimi ile Çanakkale çevrelerinde yer yer kısa süreli kuvvetli ve tam fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Açıklamada, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, hortum oluşma riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması istendi.

METEOROLOJİ NEDİR EN İŞ YAPAR?

Meteorolojistler atmosferik araştırmalar kapsamında öğretmenlik, hava tahmini ve meteorolojik uygulamalar ve bunun gibi birçok konuda çalışırlar. yapmaktadırç Atmosferik araştırmalar ile Dünya genelinde, geçmiş ve halihazır dataları toplayarak sıcaklık trendlerine (değişim) göre GLOBAL ISINMA konusunda görüş belirleme konusunda çalışırlar.

AKOM'dan flaş uyarı! İstanbul'da 2 gün boyunca çöl sıcakları etkili olacak!

AKOM yoğun kar yağışı uyarısı yaptı! İstanbul'da okullara kar tatili verildi


Geri Dön