27 / 04 / 2024

AKOM yoğun kar yağışı uyarısı yaptı! İstanbul'da okullara kar tatili verildi

AKOM yoğun kar yağışı uyarısı yaptı! İstanbul'da okullara kar tatili verildi

İstanbul'da bu geceden itibaren etkili olacağına yönelik uyarılar yapılan kar yağışı nedeniyle İstanbul Valiliği alarma geçip gereken tedbirleri aldı.Valilikten yapılan son dakika açıklamasında okullara kar tatili haberi geldi.



İstanbul başta olmak üzere yurdun kuzey bölgeleri yeniden soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına giriyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) verilerine göre, yarın başlayacak kar yağışı, cumartesi günü etkisini artıracak. Kar kalınlığının ise yoğun nüfus barındıran ilçelerde 3-7 cm, TEM’in kuzeyinde kalan bölgelerde ise 15-25 santimetreye ulaşması öngörülüyor.

AKOM'dan yapılan açıklama ile İstanbullu vatandaşlar soğuk ve kar yağışına karşı uyarıldı. AKOM’a göre, bu akşam saatleri itibarıyla İstanbul’da etkili olması beklenen soğuk hava nedeniyle 9 derece civarında seyreden sıcaklıkların hafta sonuna kadar 0 dereceye kadar düşeceği öngörülüyor. Yarın sabah saatlerinden itibaren il genelinde kar yağışı geçişlerinin yaşanacağı tahmin ediliyor. İstanbul’da nüfusun büyük bölümünün yaşadığı E-5’in güneyinde kalan ilçelerde 3-7, Boğaz çevresi ile TEM arasında kalan kesimlerde 5-15, TEM’in kuzeyinde kalan bölgelerde ise 15-25 santimetre aralığında kar örtüsü bekleniyor.

 


Geri Dön