28 / 04 / 2024

Marmara'da fırtına uyarısı! Marmara Bölgesi'nde yarın fırtına bekleniyor

Marmara'da fırtına uyarısı! Marmara Bölgesi'nde yarın fırtına bekleniyor

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü, Marmara Bölgesi'nde yarın kuvvetli rüzgar ve fırtına beklendiğini açıkladı. Meteoroloji'nin yaptığı uyarı ve haberin detayları...



Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezinden yapılan açıklama yarın Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli ve Yalova'da, güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına (50-80 km/saat, bölgede yer yer 90 km/saat) beklendiği açıklandı.

Açıklamada, ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarılarında bulunuldu.

Hafta sonu yurdun batı ve iç kesimlerinde yağış ve kuvvetli rüzgar etkili olacak. Hava sıcaklıkları ise mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edeceği kaydedildi.

Cumartesi günü, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Kıyı Ege ve Marmara Bölgesi'nde yağış bekleniyor. Yurdun kalan kesimlerinde parçalı yer yer çok bulutlu hava hakim olacak. Aynı gün Kıyı Ege ve Marmara'da rüzgarın güneyli yönlerden fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Bu kapsamda , pazar günü, Batı Akdeniz, Ege, Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Marmara'nın güney kesimlerinde şiddetli yağış beklendiği açıklandı. Bu yağışların Kıyı Ege ile Marmara'nın güneydoğusunda çok kuvvetli olması bekleniyor.. Aynı gün İç Anadolu, Ege'nin iç kesimleri ile Batı ve Orta Karadeniz'de rüzgarın güneydoğu yönlerden fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Marmara da fırtına uyarısı! Marmara Bölgesi nde yarın fırtına bekleniyor

METEOROLOJİ NEDİR?

Meteoroloji; kısaca bir atmosfer bilimidir. Anlamı Yunanca "meteoron" kelimesinden adını almıştır gökyüzünde olan olaylar anlamındadır. Bu kapsamda, eski yunanlılar bulutları, rüzgarları ve yağmuru anlamak ve birbirleri ile ilişkilerini tespit etmek için rasat yapmışlardır.

METEOROLOJİ NE İŞ YAPAR?

Meteorolojistler tarafından atmosferik araştırmalar, öğretmenlik, hava tahmini ve meteorolojik uygulamalar gibi birçok konuda araştırmalar yaparak çalışan bir kurumdur.Atmosferik araştırmalar: Dünya genelinde, geçmiş ve halihazır dataları toplayarak sıcaklık trendlerine (değişim) göre  ısınma konusunda görüş belirleme konusunda çalışırlar.

İstanbullular dikkat! AKOM'dan uyarı İstanbul'da şiddetli fırtına bekleniyor

Türkiye'ye kar erken düştü! Meteoroloji kar yağışı için uyardı!


Geri Dön