02 / 05 / 2024

Meteoroloji uyardı! Gece geç saatlerde kuvvetli sağanak yağış bekleniyor...

Meteoroloji uyardı! Gece geç saatlerde kuvvetli sağanak yağış bekleniyor...

Meteoroloji Genel Müdürlüğün tarafından yapılan açıklama kapsamında, bu akşam saatlerinden itibaren İzmir, Aydın, Manisa ve Muğla'da yerel kuvvetli sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış beklendiği kaydedildi.İşte haberin ayrıntıları...



Meteoroloji Genel Müdürlüğün tarafından yapılan açıklama doğrultusunda, gece saatlerinden itibaren etkili olacak olan sağanak yağışın, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa ile kuzey ilçeleri ağırlıklı olarak İstanbul'da da kuvvetli sağanak yağış şeklinde olacağı tahmin edilmekte. Marmara'nın doğusu ile Ege'nin batısı ve Akdeniz'de bu akşamdan itibaren kuvvetli yağış olacağı ve vatandaşların dikkatli olması istendi.

Öte yandan, yağışların zamanla 1000 metre üzeri yüksek kesimlerde kar yağışı şeklinde görülmesi bekleniyor. Buna göre, gece geç saatlerden itibaren Antalya'nın merkez ve batısı, Isparta, Burdur'un doğusunda da kuvvetli yağışlar olacağı belirtildi. Ayrıca, Mersin ve Adana'da yer yer çok kuvvetli yine Antalya'nın doğusunda çok kuvvetli ve yer yer şiddetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış tahmin edilmektedir.

Yağışların, Antalya'nın doğusunun 1500 metre üzeri yüksek kesimlerinde, özellikle Antalya-Konya yolunun Alacabel mevkiinde, kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde düşeceği kaydedildi.

METEOROLOGLAR NE İŞ YAPAR?

Meteorolojistler atmosferik araştırmalar, öğretmenlik, hava tahmini ve meteorolojik uygulamalar ve buna benzer  birçok konuda çalışırlar. Dünya genelinde,  dataları toplayarak sıcaklık değişim oranına göre genel ısınma  alanlarında görüş belirleme konusunda çalışmalar yaparlar.

Meteoroloji uyardı! Gece geç saatlerde kuvvetli sağanak yağış bekleniyor...

METEOROLOJİ BİR BİLİM DALIMIDIR?

Meteoroloji, atmosferde oluşan hava olaylarının oluşumunu, gelişimini ve değişimini kapsayan ve detaylı bir şekilde inceleyen ve bu hava olaylarının canlılar ve dünya açısından doğuracağı sonuçları araştıran bir bilim dalı meteorolojidir.

METEOROLOJİ NEDİR?

Meteoroloji; kısaca bir atmosfer bilimidir. Anlamı Yunanca "meteoron" kelimesinden adını almıştır gökyüzünde olan olaylar anlamındadır. Bu kapsamda, eski yunanlılar bulutları, rüzgarları ve yağmuru anlamak ve birbirleri ile ilişkilerini tespit etmek için rasat yapmışlardır.

METEOROLOJİ NE İŞ YAPAR?

Meteorolojik uygulamalar ve araştırmalar gibi birçok alanda  çalışmalar yapan bir kurumdur. Meteoroloji, atmosferik araştırmalar yaparak dünya genelinde, geçmiş ve halihazır da dataları inceleyip toplayarak sıcaklık değişimine göre ısınma konusunda görüş belirler.

Tüm yurda soğuk hava dalgası geliyor! Hava sıcaklıkları düşecek...

Meteoroloji uyardı! Meteoroloji'den 3 bölge için sağanak ve fırtına uyarısı yapıldı...

Meteoroloji uyardı! İstanbul dahil olmak üzere 4 il için fırtına uyarısı...

Dikkat meteoroloji açıkladı! 64 il için fırtına ve kar yağışı uyarısı...


Geri Dön