02 / 05 / 2024

Tüm yurda soğuk hava dalgası geliyor! Hava sıcaklıkları düşecek...

Tüm yurda soğuk hava dalgası geliyor! Hava sıcaklıkları düşecek...

Meteoroloji'nin tahminlerine göre yurtta etkili olan yağışlı hava dalgası günlerce sağanak yağış bırakmaya devam edeceği kaydedildi. Buna göre, yarından itibaren hava sıcaklıklarında ise hissedilir derecede azalacak, hafta sonu hava kışı hissettirecek. İşte haberin ayrıntıları...



Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumuna dair güncel tahminlerini açıkladı. Açıklanan son verilere göre yurdu etkileyen sağanak yağış bir süre daha ülke genelinde kendini gösterecek. Hava sıcaklıkları yarın düşüşe geçecek ve hafta sonuna kadar düşüşünü sürdürecek. Birçok şehirde yağışlı havaya soğuk da eklenecek.

PAZAR GÜNÜ ETKİSİNİ KAYBEDECEK

Yapılan, tahminlere göre cumartesi gününden itibaren etkisini azaltacak olan yağışlar pazar günü adım adım yurdu terk edecek. Yağışların bitmesine rağmen hava sıcaklıklarında büyük bir yükseliş yaşanmayacak.

METEOROLOGLAR NE İŞ YAPAR?

Meteorolojistler atmosferik araştırmalar, öğretmenlik, hava tahmini ve meteorolojik uygulamalar ve buna benzer  birçok konuda çalışırlar. Yapılan atmosferik araştırmalar kapsamında ise  dünya genelinde, geçmiş ve elde bulunan dataları toplayıp  sıcaklık trendlerine (değişim) göre Global Isınma kapsamında görüş belirleme konusunda çalışmalar yaparlar.

Tüm yurda soğuk hava dalgası geliyor! Hava sıcaklıkları düşecek...

METEOROLOJİ BİR BİLİM DALIMIDIR?

Meteoroloji hakkında merak edilen ve atmosferde oluşan hava olaylarının oluşumunu, gelişimini ve değişimini kapsayan ve detaylı bir şekilde inceleyen ve bu hava olaylarının canlılar ve dünya açısından doğuracağı sonuçları araştıran bir bilim dalı meteorolojidir.

METEOROLOJİNİN TEMELLERİ NEDİR? 

Meteoroloji, atmosferin özellikle alt katmanlarında oluşan hava olaylarının değişimini nedenleri ile inceler ve kısa dönemli tahminler yapmayı amaçlamaktadır. Matematik, coğrafya, istatistik ve fizikten yararlanır.

İklim bilimi ya da klimatoloji, atmosfer içerisinde meydana gelen hava olayları ile yeryüzünde görülen iklim tiplerini inceleyen bilim dalı. Klimatoloji ile ilgilenen bilim insanlarına klimatolog denir. Hava olaylarını inceleyen bilim adamı kimdir? diye sorulacak olursa, Meteoroloji, atmosferde meydana gelen hava olaylarının oluşumunu, gelişimini ve değişimini nedenleri ile inceleyen ve bu hava olaylarının canlılar ve dünya açısından doğuracağı sonuçları araştıran bir bilim dalı olarak bilinmektedir.  Buna göre, dünyada Meteoroloji biliminin tarihçesi oldukça eskiye dayanır.

Meteoroloji uyardı! Meteoroloji'den 3 bölge için sağanak ve fırtına uyarısı yapıldı...

Meteoroloji uyardı! İstanbul dahil olmak üzere 4 il için fırtına uyarısı...

Dikkat meteoroloji açıkladı! 64 il için fırtına ve kar yağışı uyarısı...

Meteoroloji uyardı! Fırtına ve kar geri geliyor...


Geri Dön