24 / 07 / 2024

Fethiye'de belediye arazilerinin satışına izin çıkmadı!

Fethiye'de belediye arazilerinin satışına izin çıkmadı!

Borçlarını ödemek için çıkış yolu arayan Muğla Fethiye Belediyesi'nde kamuya ait arazilerin satışı önerisi, Belediye Meclisi'nde CHP ve AK Partili üyelerinin karşı oyu ile reddedildi.




Olağanüstü Belediye Meclis Toplantısı Ekim ayı meclis toplantısı özetinin okunmasıyla başladı. Tarife komisyonuna havale edilen 2015 yılı belediye gelirleri ve harçlarına ilişkin tarife cetveli oy birliği ile kabul edildi. Meclisin en önemli gündem maddesini borçların ödenmesi için kamuya ait arazilerin satışına olanak veren madde oluşturdu. Ekim ayı olağan meclis toplantısında Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar Komisyonuna havale edilen maddenin görüşülmesi sırasında parti grupları tek tek söz aldı. Demokrat Parti adına söz alan Nurkaya Gündoğdu, Büyükşehir Yasası ile küçülen belediye bütçesinin borçlanmasının bu satışlarla önüne geçileceğini söyledi.


Meclis'te savaş fezlekesi imzalamadıklarını Fethiye Belediyesinin borçlarını ödemek için çıkış yolu aradıklarını anlatan Gündoğdu, "Buraya seçilirken hiç kimse grup halinde seçilmedi. Herkes şahsi seçildi. 

Bakın bugün Telekom özelleşti, Etibank özelleşti, Eti Maden özelleşti. Buna bakarsanız arazi satışı da olağan bir durum" dedi. 


Fethiye Belediyesi'nin CHP'li Meclis Üyesi Nalan Nurhat, belediye mülklerinin satışından çok kamu yararına değerlendirilebileceğini söylerken, buralardan gelir sağlanabileceği düşüncesinde olduklarını anlattı. Bu nedenle satışa karşı olduklarını belirten Nurhat'ın ardından söz alan AK Parti Fethiye Belediyesi Meclis Üyesi Turhan Kovancı da, "Biz bu konuyla ilgili grup olarak 4 saat görüşme yaptık. Enine boyuna görüştük. Satışa red kararını grup olarak aldık. Bizce Fethiye Belediyesi daha yer satacak hale gelmedi." diye konuştu. 


Anayurt







Geri Dön