24 / 07 / 2024

Fethiyede belediye arazilerinin satışına izin çıkmadı

Fethiyede belediye arazilerinin satışına izin çıkmadı

Borçlarını ödemek için çıkış yolu arayan Muğla Fethiye Belediyesi'nde kamuya ait arazilerin satışı önerisi, Belediye Meclisi'nde CHP ve AK Partili üyelerinin karşı oyu ile reddedildi.

Elazığ'da hazine arazilerinin metrekaresi ne kadar?

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 24 Ocak 2020'deki 6,8’lik depremi sonrasında hazine arazilerinin metrekaresinin 1 TL'den satılacağını söylemişti. Söz konusu araziler  için metrekare fiyatının 450 TL olduğu iddia edildi. 

İzmir Bergama'da tarım arazilerinin satışa çıkarılmasına tepki!

İzmir'de Bergama Belediye Meclisi'nde AKP ve MHP’li üyelerin oylarıyla köylerdeki verimli tarım arazilerinin satışa sunulması yargıya taşındı. Satış kararının iptali için CHP ve İYİ Parti, İzmir İdare Mahkemesi'ne dava açtı.

10 soruda hazineye ait tarım arazilerinin satışı 2018!

Belediye ve mücavir alan sınırları içinde yer alan ve imar planı bulunmayan veya imar planında tarımsal amaca ayrılan Hazineye ait tarım arazileri satışa konu olabiliyor. İşte 10 soruda hazineye ait tarım arazilerinin satışı 2018..

Muhittin Selvitopu: Kamu arazilerinin TOKİ'ye devri yanlış!

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karabağlar Kent Konseyi 9. Olağan Genel Kurul toplantısında kamu arazilerinin TOKİ'ye devrinin yanlış olduğunu açıkladı.

Kamu arazilerinin satılma konusu İBB Meclisi'ne taşındı!

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu İstanbul Büyükşehir Meclisi’nde yaptığı konuşmada tüm meclis üyelerini kamu arazilerinin satılmasına karşı mücadeleye çağırarak “kamunun ihtiyacı olan arazilerin satışına göz yumarsak bizi kim affedecek” diye sordu.

Trabzon Ortahisar Belediye Meclisi'nin gündeminde imar var!

Trabzon Ortahisar Belediye Meclisi, Çukurçayır ve Soğuksu mahallelerinde bulunan niteliksiz tarım arazilerinin konut yapımına açılması için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan izin istedi.

Tarım arazilerine belediye etkisi!

2014 yılında yapılan yasal düzenleme ile tarım arazilerinin miras yolu ile ve başka yollarla parçalanmasını önlemek amacı ile bir düzenleme yapılmıştı.Ali Güvenç Kiraz tarım arazilerine belediye etkisini yazdı.

Fethiye'de belediye arazilerinin satışına izin çıkmadı!

Borçlarını ödemek için çıkış yolu arayan Muğla Fethiye Belediyesi'nde kamuya ait arazilerin satışı önerisi, Belediye Meclisi'nde CHP ve AK Partili üyelerinin karşı oyu ile reddedildi.

Beykoz'da 2B arazilerinin fiyatı alım gücüne göre belirlenecek!

İstanbul Beykoz'da 2/B arazilerinin devrinde yaşanan soruna ara formül bulundu. Buna göre, diğer yerlerden farklı olarak araziler önce belediyeye devredilecek. Belediye de özel proje alanı uygulamasına giderek alım gücüne göre fiyat belirleyecek...

Ukra İnşaat'tan Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ve ailesine taziye!

Ukra İnşaat, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu'nun babası Abdurrahman Göksu'nun vefatı üzerine gazeteye taziye ilanı verdi

Akalan Belde Belediye Başkanı DP'li Hakan Şahal kaçak kazı yaparken yakalandı!

Denizli'nin Acıpayam İlçesi Akalan Belde Belediye Başkanı DP'li Hakan Şahal, Burdur'da sit alanında kaçak kazı yaparken suçüstü yakalandı. Başkan Şahay ve yanındaki 4 kişi, tutuklandı

Belediye Meclisi'nden Haydarpaşa Port'a onay çıktı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Haydarpaşa Port projesinin ikinci etap planını da onayladı. Haydarpaşa ve Harem bölgesini ticari ve turistik merkez haline dönüştürmeyi amaçlayan 1/5000 ölçekli imar planı belediye meclisinden oyçokluğuyla geçti

Sincan Belediye Başkanlığı kat karşılığı AVM yaptıracak! 14 milyon 196 bin TL'ye!

Sincan Belediye Başkanlığı kat karşılığı AVM ve sosyal tesis yaptırıyor inşaat yaptırmak üzere ihale düzenledi

Fethiyede belediye arazilerinin satışına izin çıkmadı Haberi

Fethiyede belediye arazilerinin satışına izin çıkmadı

Olağanüstü Belediye Meclis Toplantısı Ekim ayı meclis toplantısı özetinin okunmasıyla başladı. Tarife komisyonuna havale edilen 2015 yılı belediye gelirleri ve harçlarına ilişkin tarife cetveli oy birliği ile kabul edildi. Meclisin en önemli gündem maddesini borçların ödenmesi için kamuya ait arazilerin satışına olanak veren madde oluşturdu. Ekim ayı olağan meclis toplantısında Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar Komisyonuna havale edilen maddenin görüşülmesi sırasında parti grupları tek tek söz aldı. Demokrat Parti adına söz alan Nurkaya Gündoğdu, Büyükşehir Yasası ile küçülen belediye bütçesinin borçlanmasının bu satışlarla önüne geçileceğini söyledi.


Meclis'te savaş fezlekesi imzalamadıklarını Fethiye Belediyesinin borçlarını ödemek için çıkış yolu aradıklarını anlatan Gündoğdu, "Buraya seçilirken hiç kimse grup halinde seçilmedi. Herkes şahsi seçildi. 

Bakın bugün Telekom özelleşti, Etibank özelleşti, Eti Maden özelleşti. Buna...