02 / 05 / 2024

Fethiye'de Sarhoş Binalar yıkılıyor!

Fethiye'de Sarhoş Binalar yıkılıyor!

Muğla Fethiye ilçesinde bulunan,Sarhoş Binalar olarak bilinen 11 adet binanın birinci etabı olan 3 binanın yıkımına başlandı. 2. etap olan 8 adet 34 katlı binanın yıkımına ise en kısa sürede başlanacak...




Muğla Fethiye ilçesinde bulunan, 2004 yılından bu yana Zeminden Dolayı hasar görmüş ve Ülke Gündeminde (Sarhoş Binalar ) olarak bilinen 11 adet binanın birinci etabı olan 3 binanın yıkımına başlandı. 2. etap olan 8 adet 34 katlı binanın yıkımına ise en kısa sürede başlanacak. Yıkıma Bina sahipleri, Belediye yetkilileri ve il müdürlüğü temsilen Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü katıldı.


Fethiye Cumhuriyet Mahallesi Dispanser Caddesi'nde, zemindeki sıvılaşma nedeniyle uzun süredir birbirinin üzerine yatık vaziyette duran binalar, kentsel dönüşüm kapsamına alındı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile bina sahipleri Okan ve Mustafa Ferizcan arasında yapılan anlaşma gereği, 8 binadan 3'ünün yıkımına başlandı.


Daha önce boşaltılan binaların sabah saatlerinde iş makinesiyle yıkımına başlanırken, işçiler restoranların bulunduğu caddeye toz yayılmaması için yıkım sahasını suladı. Yıkımına başlanan binaların karşısında kalan ve Fethiye Körfezi'ne bakan aynı durumdaki 5 binanın ise boşaltma işlemi tamamlandıktan sonra 1 ay içinde yıkılacağı belirtildi. 


Fethiye de Sarhoş Binalar yıkılıyor!


Geri Dön