06 / 05 / 2024

Fethiye'deki katı atık depolama tesisinden arıtma çamuru taştı!

Fethiye'deki katı atık depolama tesisinden arıtma çamuru taştı!

AA muhabirine yapılan açıklamaya göre, Muğla Fethiye Belediyesi' nin Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi' nde, yoğun yağış nedeni ile şişme yapan arıtma çamuru araziye taştı.



Çırpı mevkisinde bulunan tesiste arıtmadan çıkan çamurun biriktirildiği alanda yağmur nedeniyle şişen çamur, tesisin arka tarafında bulunan araziye taştı. Belediye ekipleri, arazide biriken arıtma çamuru kepçe yardımıyla kamyonlara yüklendi. Ekipler, vidanjörlerle arazinin çukur kısımlarında biriken çamurları tahliye etmeye çalıştı. Taşkın nedeniyle çamurla kaplanan arazinin üzeri ise greyderler yardımıyla toprakla kapatıldı.


Fethiye Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürü Selver Hatice Kabak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede günlük 250 ton çöp üretildiğini, buna bağlı olarak günde 20 ton arıtma çamuru çıktığını söyledi. Tesiste biriktirilen arıtma çamurunun yağmurla temas ettiği zaman şişme yaptığını ifade eden Kabak, yağmurla şişen çamurun çöpü yararak dışarıya taştığını anlattı.


Kabak, Fethiye'nin sanayi ile bütünleşmiş bir yer olmadığı için arıtma çamurunda herhangi bir kimyasal madde bulunmadığına dikkati çekti.


Tesiste tamamen evsel atık suyun arıtıldığını bildiren Kabak, şöyle konuştu:


"Dolayısıyla oradan gelen çamur evsel olduğu için hiçbir şekilde kimyasal madde içeriği yok. Ekiplerimiz hemen müdahaleyi yaptı, gün içinde de temizliği yapmış olacağız. Birkaç ay içinde de çamurun taştığı arazide yeşermeler olduğunu göreceğiz. İşletmede sıkıntılar olabiliyor, bugünkü biraz da hava muhalefetinden kaynaklandı. Şu an hiçbir sorun yok."


AA


Geri Dön