19 / 05 / 2024

Fethiye atık depolama

Fethiye atık depolama

AA muhabirine yapılan açıklamaya göre, Muğla Fethiye Belediyesi' nin Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi' nde, yoğun yağış nedeni ile şişme yapan arıtma çamuru araziye taştı.

Tek Dönüşüm Bitkisel Atık Yağ Toplama Taşıma Depolama Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tek Dönüşüm Bitkisel Atık Yağ Toplama Taşıma Depolama Ticaret Limited Şirketi bugün Sultangazi'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Netice Çelik tarafından kuruldu. 

Şanlıurfa Katı Atık Aktarma istasyonu'nun temeli atılıyor!

Siverek'in en önemli problemlerinden biri olan 30 yıllık katı atık depolama problemi hayata geçirilecek olan katı atık aktarma istasyonuyla çözülüyor

İBB'den tehlikeli atık tesisi yapım işi ihalesi!

İBB, Şile - Kömürcüoba, Kemerburgaz - Odayeri ve Silivri - Seymen Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Alanlarında ihtiyaç duyulan tehlikeli atık tesisi yapım işi ihalesi düzenliyor..

Mehmet Keleş'ten katı atık tesisi açıklaması!

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, merkeze bağlı Esençam Köyü sınırları içinde yapılan “Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi”nin işletilmesinde ve yatırımın niteliği konusunda yapılan eleştirilerle ilgili açıklama yaptı.

Manisa Katı Atık Bertaraf Tesisi'nde sona gelindi!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan ve şehrin yıllardır kanayan yarası haline gelen çöp sorununa son verecek olarak Uzunburun Katı Atık Bertaraf Tesisi ve Düzenli Depolama Alanı’nda membran çalışmalarının da tamamlanmasıyla birlikte sona gelindi.

Erzurum Katı Atık Depolama Tesisi’nin 2. etabı tamamlandı!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi’nin ikinci etabını da tamamladı. Yapılan bu yatırımla şehrin 12 yıllık katı atık depolama sorunu çözüldü.

Uzunburun Katı Atık Tesisi'nde sona gelindi!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan ve şehrin yıllardır kanayan yarası haline gelen çöp sorununa son verecek olarak Uzunburun Katı Atık Bertaraf Tesisi ve Düzenli Depolama Alanı’nda sona gelindi.

Düzce Katı Atık Tesisi için onay çıktı!

Düzce Merkez İlçe Esençam Köyü sınırları içinde bulunan “Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi” için Bakanlık düzeyinde onay çıktı.

Manisa Uzunburun Katı Atık Tesisi'nin yüzde 94'ü tamamlandı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ertuğrul Yıldırım, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nde düzenlenen toplantıda Uzunburun mevkiindeki Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi'nin yüzde 94 oranında tamamlandığını söyledi...

Konya'ya katı atık depolama tesisi inşa ediliyor!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Kaşınhanı bölgesinde yapım çalışmaları devam eden yeni katı atık depolama tesislerini yerinde inceledi.

Düzce Katı Atık Depolama Tesisi ihaleye çıkıyor!

Düzce Belediyesi tarafından yapılan “Katı Atık Depolama Tesisi”nin işletmesi 29 yıllığına kiraya verilmek üzere ihaleye çıkıyor.

Karabük Katı Atık Depolama Tesisi için yer aranıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Yardımcısı Mehmet Ceylan, Aşağı Kızılcaören 'de yapılan Katı Atık Bertaraf tesisi alanında son olarak MTA tarafından yapılan incelemelerde, alanın heyelan bölgesi olduğunu kanaatine varıldığını, yeni yer arayışı yayıldığını belirtti ve muhtarlara çağrıda bulundu.

Edirne Katı Atık Tesisleri 2 ay sonra açılıyor!

Edirne Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisleri'nin inşaatının 2 ay içinde tamamlanarak hizmete gireceği bildirildi. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, tesisin Türkiye'de ki üç-dört tane çevreci tesisten biri haline geleceğini söyledi.

Fethiye atık depolama Haberi

Fethiye atık depolama

Çırpı mevkisinde bulunan tesiste arıtmadan çıkan çamurun biriktirildiği alanda yağmur nedeniyle şişen çamur, tesisin arka tarafında bulunan araziye taştı. Belediye ekipleri, arazide biriken arıtma çamuru kepçe yardımıyla kamyonlara yüklendi. Ekipler, vidanjörlerle arazinin çukur kısımlarında biriken çamurları tahliye etmeye çalıştı. Taşkın nedeniyle çamurla kaplanan arazinin üzeri ise greyderler yardımıyla toprakla kapatıldı.


Fethiye Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürü Selver Hatice Kabak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede günlük 250 ton çöp üretildiğini, buna bağlı olarak günde 20 ton arıtma çamuru çıktığını söyledi. Tesiste biriktirilen arıtma çamurunun yağmurla temas ettiği zaman şişme yaptığını ifade eden Kabak, yağmurla şişen çamurun çöpü yararak dışarıya taştığını anlattı.


Kabak, Fethiye'nin sanayi ile bütünleşmiş bir yer olmadığı için arıtma çamurunda herhangi bir kimyasal madde bulunmadığına dikkati çekti.


Tesiste tamamen evsel atık...