28 / 04 / 2024

Fethullah Gülen kaçmak için Afrika'dan ev baktırmış!

Fethullah Gülen kaçmak için Afrika'dan ev baktırmış!

Uşak Cumhuriyet Baş savcılığı tarafından hazırlanan iddianame de FETÖ liderinin 17 Aralık sonrası kaçış planları yer aldı. Örgüt bürokrasi imamı Hazım Sesli’yi, Gülen’e yer bulmak için Güney Afrika’ya göndermiş.



Uşak’taki FETÖ soruşturması kapsamında hazırlanan iddianamede FETÖ lideri Fethullah Gülen'in kaçış planlarına dair detaylar yer aldı.  Paralel örgütte MİT ve Bürokrasi İmamı olarak faaliyet gösterdiği tespit edilen Murat Karabulut'un yardımcısı Hazım Sesli ile ilgili hazırlanan iddianamede çarpıcı iddialar var. Sesli'nin terör örgütü FETÖ'nün lideri Gülen'in ABD tarafından sınır dışı edilmesi ihtimali üzerine Güney Afrika'ya yer temin etmek için gittiği ortaya çıktı. İddianamedeki 2777133007 Nolu iletişim tespit tutanağına göre Göksel isimli bir kişi ile telefonla görüşen Sesli'nin G.Afrika'da olduğu tespit ediliyor. 


KRİTİK İKİ TOPLANTI 

Sesli'nin 17-25 Aralık darbe girişiminden 1 gün önce, darbe girişiminin ardından nasıl davranılacağı yönünde Türkiye Mütevellileri ile bir araya geldikleri ortaya çıktı.


17-25 ARALIK ÖNCESİ İMAMLAR ZİRVESİ

Uşak KOM polisi 24.12.2013 ve 26.01.2014 tarihlerinde Anafen Okulları Ataşehir Şubesinde yapılan Mütevelli Heyeti toplantısına katılanları tespit etti. İşte o isimler: Türkiye Mütevellisi; Mustafa Özcan, İsmet Aksoy, Naci Tosun, Mustafa Yeşil, Medyadan; Samanyolu Yayın Grubu Genel Müdürü Hidayet Karaca, Samanyolu Yayıncılık Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sedat Yetişkin, Bölge ve İlleri temsilen; İstanbul İli Marmara Bölge İmamı Ahmet Kirmiç, İzmir’deki üst düzey abilerden Barbaros Kocakurt, Finans Sektöründen; FETÖ Asya Katılım Bankası Sorumlusu Ali Çelik, Bank Asya Genel Müdürü Ahmet Beyaz. FETÖ Mensubu İşadamlarından; İzzet Akyar, Fatih Erdem, Ahmet Sait Kavurmacı, Murat Sungurlu, Fatih Aktaş, M. İhsan Kalkavan


Takvim


Geri Dön