04 / 05 / 2024

Fi-Yaka Sancaktepe Evleri'nde aitdatlar 250 TL!

Fi-Yaka Sancaktepe Evleri'nde aitdatlar 250 TL!

Proje Gezi-Yorum'un bu haftaki durağı FiYapı'nın ilk projesi Fi-yaka Sancaktepe Evleri



Projeyi FiYapı'nın patronu Fikret İnan'la gezdik. İstanbul'un yeni ilçelerinden olan Samandıra'da 6 katlı 19 blokta ve 242 daireden oluşan Fi-yaka Sancaktepe Evleri'ne ana güvenlik kapısından giriyoruz. Fikret Bey'le, iki küçük dereyi andıran havuzu, onlarca çeşit meyve ağacı ve sarmaşıklı kamelyalarıyla geniş bir dış avluda buluşuyoruz. Daireleri gezmeden önce, botanik bahçesini andıran dış avluyu anlatmaya başlıyor Fikret Bey. Bu dış avludaki tüm bitkileri, havuzların ve minik derelerin taşlarını bir bir özenle kendisinin seçtiğini ve yapım aşamında başında bulunduğunu söylüyor. Bahçede yok yok. Bir yanda içinde kayısı, elma, erik, armut, incir gibi 12 çeşit mevye ağacından oluşan meyva bahçesi, kamelyalar, çocuk oyun ve dinlenme alanları, diğer yanda ise tenis kortu, basketbol, futbol sahası ile squash alanı yer alıyor.

YÜZDE 75'İ YEŞİL ALAN
Dış avludan, içinde açık yüzme havuzu, amfi tiyatro, etkinlik alanı ve çocuk kulübünün yer aldığı iç avluya geçerek örnek dairelere geçiyoruz. 19 blokluk projedeki tüm daireler iç avluya bakacak biçimde planlanmış. Projede bahçe ve çatı dubleks ile normal katlar olmak üzere 3 ayrı tipte daire bulunuyor. Üç ayrı tipteki daireyi de inceledim. 2+1 daireler 110 metrekare, 3+1 daireler 165 metrekare, çatı ve bahçe dubleksleri ise 275 metrekare büyüklüğünde. Dubleks dairelerde, üst katlarda 1 salon ile ebeveyn yatak odası bulunuyor. Alt katlarda ise 3 oda ile açık mutfak yer alıyor.

BEĞENDİM
Fiziksel engelliler için rampalar yapılmış.
Projenin yanındaki 4 bin metrekarelik alan Kent Park olarak düzenlenecek.
Sosyal tesislerden yararlanmak için ücret ödenmiyor.
Geniş spor ve yeşil alanlar dikkat çekiyor
İtfaiye ve ambulans için acil giriş çıkış kapıları var.

BEĞENMEDİM
Projenin yakın çevresinde ihtiyaçları karşılayacak büyüklükte bir AVM bulunmuyor.
Blok köşelerinde yer alan daireler birbirine çok yakın.

Bu projede sosyal tesisler için ekstra para ödenmiyor
Tüm dairelerde salon ve yatak odalarında klima bulunuyor. Geniş açık mutfaklarda ise daireler ankastre ürünlerle birlikte teslim ediliyor. İki kapılı buzdolabında, akıllı fırın, davlumbaz ve bulaşık makinasında Siemens, Kombi'de ECA, vitrifiye, armatür ve seramiklerde ise Çanakkale Seramik markalı ürünler tercih edilmiş. Blok girişinden daire içlerine girildiğinde geniş bir hol bulunuyor. Tüm hollerde ise geniş gömme dolaplar yapılmış. İsteğe bağlı olarak bu geniş gömme dolaplar, ev sahipleri tarafından saunaya da dönüştürülebiliyor. Pencerelerin tavandan tabana kadar olması da gerek iç avlu gerekse dış avludaki doğal güzellikleri daire içine taşıyor.

AİDATLAR 250-400 TL ARASINDA
Örnek daireden çıkıp, blok altından otoparka buradan da sosyal tesise geçiyoruz. Projenin en önemli artılarından biri sosyal tesislerden yararlanmak için site aidatı dışında hiç bir ücret alınmıyor. Site aidatları ise normal katlar için 250 lira dubleks daireler için ise 400 TL. Sosyal tesis içinde bilardo ve masa tenisi salonu, sauna, Türk hamamı, kapalı yüzme havuzu fitness center, çocuk oyun alanı ile 60 kişilik sinema salonu bulunuyor.
Sabah/Bülent Yoldaş

0216 621 0 444
www.fi-yaka.com
[email protected]

 


Geri Dön