27 / 04 / 2024

Fi Yapı mağdurlarından TMSF binası önünde eylem!

Fi Yapı mağdurlarından TMSF binası önünde eylem!

Sıcak bir yuva hayali kurarak aldıkları evlerine kavuşamayan Fi Yapı mağdurları Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Şişli binası önünde eylem yaptı.



Fi Yapı’ya ait Fi Side projesinin yarım kalması nedeniyle mağdur olan vatandaşlar geçtiğimiz günlerde başladığı eylemlerini sürdürüyor. 

Konut mağduru sayısının 30 bine ulaştığı Esenyurt'taki Fi Side projesinin tamamlanmaması nedeniyle mağdur olan vatandaşlar Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Şişli binası önünde eylem yaptı.

Fi Yapı’ya ait Fi Side projesi 2009 yılında satışa çıktı. Toplam 3 bin 200 konutun bulunduğu projenin 2012 Haziran'da sahiplerine teslim edilmesi planlanıyordu. Projedeki bir bloğun inşaatının hiç başlamadığını, diğer blokların inşaatının ise yarım kaldığını söyleyen Fi Side mağdurlarını seslerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a duyurmak istiyor. 

Sıcak bir yuva hayali kurarak aldıkları evlerine kavuşamayan Fi Side mağdurları ağır provokasyona ve hak gaspına rağmen sağduyudan kopmama kararı aldı.

Fi Yapı’nın patronu Fikret İnan, İstanbul ve Kırıkkale’de başladığı toplam 10 projenin 8 tanesini teslim etti. Fi Yapı'nın Kırıkkale projesinin yüzde 80'i, 10. proje olan Bahçeşehir Fi Side projesinin ise yüzde 65'lik kısmı tamamlandı. İki şantisinde eksik imalat olan Fi Yapı'nın 10 projede toplam 11 bin konutu bulunuyor. Bu konutlardan 6 bin 850 tanesinin inşaatı tamamlandı.

Tüketici Mahkemesi'nin kararı: Ev bitmediyse para faiziyle iade!

Innovia 4 mağdurları Saraçhane Parkı'nda toplandı!

Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön