05 / 05 / 2024

Fi Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, Kırıkkalede!

Fi Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, Kırıkkalede!

Fi Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner ve Belediye Başkanı Veli Dönmezi makamlarında ayrı ayrı ziyaret etti. İnan, "Hedefimiz Kızılırmakın bu şehrin potansiyeli olduğunu hissettirmek" dedi



İnan, ilk defa İstanbul dışına çıkan Fi Yapı ve Kırıkkalede başlattığı "FiYaka Kırıkkale Projesi" kapsamında, Türkiye Genç İş Adamları Derneği Ankara Şube Başkan Yardımcısı Barış Aydınla birlikte Kırıkkaleye geldi.

Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "İki buçuk yıldır Kırıkkalede görev yapıyorum. Bu şehre geldiğim günden beri söylediğim birşey var, Makina Kimya, Tüpraş, üniversite, organize sanayi ve Kızılırmak bu şehrin vazgeçilmezlerinden en önemli dinamiklerinden. Biz geçtiğimiz yıl, Kızılırmak kenarında, Bahşılı Köprüsünden itibaren birtakım işler başlattık. Hedefimiz Kızılırmakın bu şehrin potansiyeli olduğunu hissettirmek. Bu çerçevede sizin yapmış olduğunuz bu çalışma, bizim elimizi güçlendirecek" diye konuştu.

Kırıkkalede olmaktan memnun olduğunu belirten Fi Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan da, şunları söyledi: "Kırıkkale bizim için çok önemli. Aynı zamanda Ankaraya da 40 kilometre yakınlıkta. Onun için burayı çok önemsiyoruz. İnşallah hızlı bir şekilde projeyi toparlayacağız. İnşaata başladık. Bayramdan sonra inşaat alanına bir vinç daha koyacağız. Ayda 100 dairenin kabasını tamamlayacak şekilde bir sistem kuruyoruz. Bu da bu bölgedeki insanları mutlu edebilecek bir sayı. Projenin toplam büyüklüğü
7 bin konut. Biz şu anda 2 bin 50 konuta başladık. İnşallah talep görürüz. Talep gördükçe projeyi büyüteceğiz. 330 bin metrekare arazi üzerine kurulacak olan uydu kent, 7 bin konuttan oluşacak."

Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz da,kendisini ziyaret eden Fi Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnana teşekkür etti. Korkmaz, "Elmadağ yolunun yapılması, Yüksek Hızlı Trenin gelmesiyle Kırıkkale iyi yönde etkileniyor. Hızlı trenle birlikte Kırıkkale ile İstanbulun arası 3 saat 15 dakikaya düşecek.  Ankara  ile ise mesafemiz 20 dakika kadar olacak. Tabi bunlar Kırıkkalenin önemini biraz daha artırıyor. Ankaraya yakınlığımızın bir avantajı var. Doğu-Batı aksların kesişme noktasında bulunuyoruz ayrıca, şimdi Güney-Kuzey aksları da burada kesişecek" dedi.

Kırıkkalenin sağlıkta ve sporda önemli atılımlar yaptığını da ifade eden Korkmaz, Kırıkkalenin Fi Yapının projesiyle daha da gelişeceğine inandığını kaydetti.

AA


Geri Dön