27 / 04 / 2024

Fi Yapı'dan daire alanlar dikkat!

Fi Yapı'dan daire alanlar dikkat!

Fi Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, Fi Yapı'dan daire alanlarla ilgili açıklamalar yaptı. İşte Fi Yapı müşterilerini yakından ilgilendiren o açıklamalar...



 

Fi Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, Fi Yapı'dan daire alanlarla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Şirketlerini geri alacaklarını ve projelerini teslim edeceklerini belirten Fikret İnan'ın Türkiye'nin ilk ve tek emlak haberleri sitesi Emlakkulisi.com'a özel olarak yaptığı açıklamalar şu şekilde:

"Allah nasip ederse şirketlerimizi geri alacağız. Hem Kırıkkale hem de Fi Side müşterilerimizle görüştük. Biz bu süreci başlatacağız. Bizim şirketlerimizin mal varlıkları sorumluluklarını yerine getirmeye yeterli. Müşterilerimizden herhangi bir para talep etmeden yeterli. Biz bu süreci 8.5 yıldan beri yaşıyoruz. 2011 Temmuz ayından beri çalıştırılmıyoruz. Buna rağmen Fi-Side projemizin inşaatı yüzde 65 seviyelerine ulaştı.

TMSF, Fi-Side projesinden daire alanlardan 100'er bin lira, Kırıkkale projesinden daire alan alanlar için 50 bin lira talep etti. Biz TMSF'ye ihtar çekerek bunun hatalı olduğunu bildirdik. Öyle bir algı yaratılıyor ki şirketin içi boş, işler bitirilemez gibi. Böyle bir şey yok. Biz Kırıkkale ve Fi Si-de projelerimizi 2020-2021'de sahiplerine teslim edeceğiz. Fi Yapı'nın kimseye borcu yok, piyasadan 200 milyon TL alacağı var. 

Ben 8.5 yıldır yaşamış olduğum süreçle ilgili  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazdım. Benim mektubumun üzerinden 1 ay geçmeden, CİMER (Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi) üzerinden İstanbul eski Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Esenyurt eski Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu hakkında soruşturma başlatıldı. Savcılık, soruşturmayı derinleştirmek için İçişleri Bakanlığı'ndan izin gelmesini bekliyor.  Eğer bu olayın üzerine gidilirse, Esenyurt'taki 10 binlerce mağdurun sorunu çözülecek."

Fi Yapı’nın patronu Fikret İnan, İstanbul ve Kırıkkale’de başladığı 10 projenin 8 tanesini teslim etti. Fi Yapı'nın Kırıkkale projesinin yüzde 80'i, 10. proje olan Bahçeşehir Fi Side projesinin ise yüzde 65'lik kısmı tamamlandı. İki şantiyesinde eksik imalat olan Fi Yapı'nın 10 projede toplam 11 bin konutu bulunuyor. Bu konutlardan 6 bin 850 tanesinin inşaatı tamamlandı.

Konut mağdurları Ankara'ya gidiyor!

Fi Yapı mağdurlarına müjde!

Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com


Geri Dön