28 / 04 / 2024

Fi Yapı'dan son dakika duyurusu!

Fi Yapı'dan son dakika duyurusu!

Fi Yapı'dan son dakika açıklaması geldi. İşte Fi Yapı Yönetim Kurulu başkanı Fikret İnan'ın imzası ile yayımlanan duyurunun ayrıntıları...



Fi Yapı'nın 55 milyon TL KDV alacağı bulunuyordu. Bu alacak 10 yıldan fazladır devam ediyor. 10 yıl sene önce bu para ile projenin yarısı teslim edilebiliyordu. Fi Yapı'dan yapılan açıklamaya göre şu anda ise bir bloğunu bile teslim edemeyecek bir rakama düşmüştü. Fi Yapı, son dakika açıklaması yaptı.

Fi Yapı'nın yaptığı açıklamada, "Bunun sebebi 2011 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Esenyurt Belediyesinin yapmış olduğu usulsüz ve haksız mühürlemelerdir. Bu sebeple işlerimizi bitiremedik ve Devletten alacağımız KDV iadelerini de alamadık."denildi.

 Fi Yapı dan son dakika duyurusu!

Fi Tower projesinin bittiğini, teslim edildiğini fakat oradan doğan KDV alacaklarını, vergi ve SGK borcunun mahsup edilmediğini belirtilen Fi Yapı duyurusunda ardından şunları aktarıldı:

"2016 senesinde iftiracı bir savcı ve rüşvetçi bir hâkimin şirketimizi TMSF kayyumlarına teslim ettiklerinde; SGK'ya 11 Milyon TL, Kozyatağı Vergi Dairesine de 4 Milyon TL borcumuz bulunmaktaydı. Borçlu görünmemizin sebebi bu parayı ödeyemediğimizden değil, Vergi Dairesinin mahsup işlemimizi yapmamasından kaynaklanıyordu. Yani 55 Milyon TL alacaklı olduğumuz Maliyeden sadece 15 Milyon TL mahsup işlememizi gerçekleştirmiş olsalardı, şirketimizin Devletin hiçbir kurumuna tek bir Lira borcu kalmayacağı gibi 40 Milyon TL de alacağımız kalacaktı."


Geri Dön